Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

'Escrits contra el silenci', un homenatge a Joan Fuster en el 25 aniversari de la seua mort

Toni Mollà.

Laura Martínez

L'obra de Joan Fuster va ser una “croada contra el silenci, malgrat la seguretat de quedar-se sol”. És la definició de Toni Mollà amb la qual arranca el pròleg del seu últim llibre, Escrits contra el silenci (Vincle). L'obra cívica de Joan Fuster protagonitza aquest recopilatori de textos de l'escriptor, en els quals reflexiona sobre el vessant més compromès de l'assagista.

El llibre s'estructura en dues parts: A propòsit de Joan Fuster, que conté diversos articles de Mollà sobre Fuster, a manera de crònica de la vida de l'assagista de Sueca, i A propòsit de l'obra cívica de Joan Fuster, una sèrie de reflexions sobre la forma de veure el món que l'autor va aprendre llegint Fuster. En aquesta segona part, els textos -al voltant de 30- estan ordenats cronològicament, de manera que Mollà convida el lector a realitzar junts un recorregut sobre el significat de l'obra de Fuster.

El llibre inclou comentaris a propòsit de diferents intel·lectuals que, segons l'autor, han ajudat a difondre, i matisar quan ha sigut necessari, l'obra de Fuster: els valencians Josep Iborra, Josep Vicent Marquès, Vicent Pitarch, Rafael-Lluís Ninyoles,Gustau Muñoz o Francesc Pérez Moragón, i també uns altres com Ernest Gellner o Axel Honneth que, sense conèixer Fuster, han compartit una mateixa actitud crítica davant el món i han ampliat la mirada del mateix Mollà.

En paral·lel, assegura l'autor, aquest volum és un petit tascó contra el silenci al qual ha sigut sotmesa l'obra de Fuster i una reivindicació del seu llegat intel·lectual. En la presentació del llibre aquest dijous en la llibreria Leo de València hi han intevingut, amb l'autor, el director de la Casa Fuster, Francesc Pérez Moragon, i el periodista Juan José Pérez Benlloch.

Etiquetas
stats