Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Esprint final en Podem per a evitar el fiasco en l'elecció del nou líder

Fabiola Meco, Antonio Estañ, Antonio Montiel i Pilar Lima en la II Assemblea.Valenciana

Laura Martínez

Podem afronta un dels seus caps de setmana més complicats en el territori valencià. Si la formació habitada no aconsegueix la participació mínima, a la qual encara no ha arribat, el procés d'elecció del nou capdavanter i del consell ciutadà no serà vàlid.

El partit encara liderat per Antonio Montiel ha seguit un ritme de poc menys d'1.000 participants per dia. Amb els temps bastant ajustats, la formació, confia a arribar al mínim exigit. A poc més de 24 hores per a tancar el procés, la formació habitada està a un miler de votants perquè el seu procés siga vàlid. Segons el reglament, es necessita que voten almenys un 20% dels inscrits actius -tots aquells que hagen participat fins al 30 d'abril-, entre 6.400 i 7.000, segons el seu cens. El reglament especifica que es prendran com no vàlids els processos que no aconseguisquen aquesta xifra.

Els simpatitzants tenen fins al dissabte a la vesprada per a votar presencial o telemàticament i els tres corrents encapçalades pels diputats autonòmics Fabiola i Antonio Estañ i la senadora Pilar Lima estan posant tots els seus mitjans per a incentivar la participació, en xarxes socials i en el carrer.

En les candidatures hi ha hagut cert malestar per les ingerències dels líders estatals. La comissió tècnica que vigila el procés ha decidit enviar al Comité de Garanties estatal -l'autonòmic es va dissoldre- els actes en els quals van participar Juan Carlos Moneder i Pablo Iglesias, aquest últim per videoconferència, previ avís a Obrint Podem. A més, la comissió tècnica va publicar un comunicat en el qual “recomana encaridament que els membres del consell ciutadà estatal i les persones de Podem amb major visibilitat en els mitjans de comunicació no participen activament en suport d'alguna candidatura, tot això per a potenciar la igualtat d'oportunitats de les diferents candidatures”.

Una Marea per a Aprofundir el Canvi, Obrint Podem i Més Morat, Més Podem es troben al final d'una dura campanya en la qual no han faltat els atacs entre companys mentre s'apel·lava a la unitat en els actes. No obstant això, la formació pretén eixir reforçada d'aquest procés per a passar de ser la cinquena força política valenciana a aconseguir una major influència. Els tres corrents estan immersos en l'esprint final, arrapant els últims vots.

Etiquetas
stats