Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ciutadans davant de l'espill

El diputat provincial de Ciutadans a Alacant, Fernando Sepulcre.

Rubén Peñalba

Alacant —

A raó d’entre 200 i 300 euros per comissió de govern en la Diputació d’Alacant, l’únic diputat provincial de Ciutadans (C’s), Fernando Sepulcre, “no sap quant cobrarà”. De fet, el també regidor en l’Ajuntament d’Alacant s’ha convertit en el primer càrrec públic que aconsegueix ocupar un lloc en tots els òrgans de direcció dels ens autònoms de la institució provincial.

I cobrarà fins a 300 euros per assistència a cada un, a banda del sou com a diputat. Per això, des del grup provincial de Compromís han lamentat que el partit que va abanderar el discurs de la regeneració democràtica i de la reducció de competències de les diputacions provincials, durant les passades eleccions locals del maig s’haja convertit en qui ha donat la clau de la majoria absoluta en la Diputació al PP.

Cal recordar que PSPV, Compromís i EU sumen 15 diputats, els mateixos que el PP. De manera que Sepulcre té amb el seu vot la possibilitat de decantar la balança, i els nacionalistes han lamentat que sempre ha caigut cap a la dreta.

Compromís ha denunciat a eldiario.es/cv que Ciutadans és “una gran decepció” perquè el seu únic diputat ha donat als ‘populars’ les majories en la cambra i en les comissions de govern. “I a pesar de tot el que s’ha dit i sostingut en notes de premsa sobre reducció de salaris i privilegis, no ha presentat encara ni una sola moció que pose fre a les col·locacions de polítics, als sous o a la política partidista. Per al pròxim ple en presentarà una per a fer desaparéixer les oficines comarcals, quan al començament de legislatura havia sostingut que enviaria a aquestes oficines quatre dels sis assessors que ha reclamat al PP. Això ”és, com a mínim, contradictori“, ha manifestat el diputat provincial Gerard Fullana.

El cas “més sagnant” s’ha produït amb la bandera de l’austeritat. A pesar d’haver exigit durant la campanya un ajust de despeses i de salaris públics, Compromís ha desvelat que Sepulcre és el primer diputat provincial que aconsegueix “un càrrec en tots els organismes autònoms de la institució” i que, a raó de fins 300 euros per comissió, “ni ell sap el que cobrarà”, segons ha indicat Fullana, “com va confessar en una tertúlia televisiva fa poc”.

Es tracta, segons el parer dels nacionalistes, d’una paradoxa que s’ha reproduït al llarg d’aquests mesos i que ha tingut la correlació en el “decàleg antiprivilegis” –per a frenar i reconduir les prebendes dels diputats provincials–, que va elevar al plenari Compromís i davant de la qual “ni tan sols es van atrevir a arribar a un acord de mínims, com va demanar PSPV i EU durant l’últim ple”.

“En la seua investidura van dir que arribaven a canviar els mètodes actuals de governabilitat” per a “actuar de fiscal davant d’excessos i reminiscències del passat”, però ha concedit tot el poder al PP de César Sánchez. “Demanem que convoquen aquesta comissió que van anunciar per a abordar això dels sous i contra la qual van votar en contra”, han conclòs des de la formació nacionalista, que ja ha avançat que en el pròxim ple tornarà a insistir amb una moció en aquest sentit.

Etiquetas
stats