Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un càrrec de la Generalitat del PP va gastar 1.300 euros en dos àpats un Nou d’Octubre a Segòvia i Zamora

Felipe Espinosa, a la dreta, a un acte organitzat per la Generalitat i la Fundació Gas Natural.

Adolf Beltran / Voro Maroto

Porcellets al forn, xulles de corder de llet, tentempié tradicional segovià, gambes, clòtxines, vins negres “d’autor” o combinats d’importació. Felipe Espinosa, exdirector de Vaersa (Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus, SA), l’empresa dedicada al medi ambient de la Generalitat, va carregar a l’erari públic uns quants àpats amb desenes de comensals en el pont del Nou d’Octubre del 2009, coincidint amb la diada de la Comunitat Valenciana.

Segons les factures a què ha accedit aquest diari, Espinosa va gaudir amb uns quants comensals d’un àpat que va costar 500 euros (IVA inclòs) el 9 d’octubre. L’àpat es va tancar amb licors, combinats a sis euros la unitat i un rebentat. Va ser en el Restaurante José María de Segòvia, el sisé més valorat de la ciutat en Trip Advisor, una web de viatges. Segons la pàgina, el cobert no baixa de 30 euros per persona en aquest establiment. 

Més car va ser el banquet en la Bodega Monte la Reina, a Toro, la famosa zona vinícola de Zamora. Allí, segons el tiquet, hi hagué 17 comensals. El dinar (o sopar) va costar quasi 800 euros, a gairebé 47 per persona. Un menú de degustació en costava 49.

Espinosa va ser apartat del càrrec després de ser detingut com a sospitós de malversació de cabals públics, prevaricació i frau en la contractació. El jutge que investiga la gestió de Vaersa –assumpte pel qual l’exdirector va passar una nit al calabós– creu que hi ha indicis de delicte en la contractació de 65 tot terrenys, el pagament de dos milions d’euros en productivitat a la cúpula de l’empresa i el desmesurat pressupost dedicat a advocats privats –dos milions d’euros en sis anys– per tasques que podien fer els serveis jurídics de la Generalitat.

Aquest diari no ha pogut contactar amb Espinosa, desaparegut de la vida política després de la seua detenció i defenestració posterior. Llicenciat en dret, va ser director regional d’Arab Bank a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, el banc que va utilitzar la Generalitat per a abonar a Julio Iglesias els seus serveis per la promoció exterior en comptes d’un paradís fiscal, les Bahames. La investigació judicial sobre les preteses irregularitats en l’assumpte no va fructificar.

Després de deixar el banc, Espinosa, a pesar de la seua falta d’experiència en assumptes mediambientals, va ser contractat pel PP per a Vaersa a l’agost del 2007.

Etiquetas
stats