Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La Generalitat concedirà ajudes directes a quinze municipis afectats pels incendis de la setmana passada

El president Ximo Puig i la consellera Elena Cebrián en la reunió mantinguda amb els alcaldes dels municipis afectats pels incendis

Agències

València —

Quinze municipis de la província de València afectats pels incendis forestals que durant la setmana passada van arrasar prop de 4.000 hectàrees rebran ajudes econòmiques directes, “en funció dels danys que es quantifiquen”, de la Generalitat i de la Diputació per a pal·liar les conseqüències del foc. El Consell farà públic aquest dijous el decret que permetrà que cada ajuntament informe detalladament de la superfície afectada al seu terme, els danys causats i les necessitats per a una reforestació futura, de manera que puguen establir-se les ajudes econòmiques.

A més, es crearan dues meses de concertació –l’una per a l’incendi de Bolbait i l’altra per al de Carcaixent– coordinades per la Conselleria de Medi Ambient i de què formaran part els ajuntaments i diferents entitats afectades. Aquest model de gestió per a grans incendis, que es va posar en marxa amb motiu de l’incendi de la Vall d’Ebo el 2015, definirà qui haurà de fer quines faenes a partir d’ara. En l’avaluació participaran els tècnics de la Generalitat i del CEAM (Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània).

Des de la Conselleria han fet una insistència especial en la necessitat de la conscienciació ciutadana a l’hora de prevenir aquest tipus de sinistres mediambientals, mentre que el president Ximo Puig ha precisat que la Generalitat articularà el fons de contingència previst en els pressupostos per atendre les actuacions.

De la seua banda, la Diputació de València s’ha compromés a oferir un ajuda de 700.000 euros als municipis afectats pels incendis de Bolbait, Carcaixent, Benifairó de les Valls i Terrateig per a elaborar aquests plans d’estimació de danys i de necessitats per a pal·liar les conseqüències dels sinistres.

Aquestes són les principals propostes acordades aquest dimecres en la reunió que han mantingut a Carcaixent el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, amb els alcaldes dels municipis afectats, a la qual també ha assistit la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián.

Etiquetas
stats