Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat busca inquilins que compartisquen l’edifici de Burjassot amb À Punt

Edifici de Burjassot que compartiran À Punt, RTVV i altres.

Sergi Pitarch

La Generalitat vol convertir el Centre de Producció de Programes (CPP) de Burjassot (la històrica seu de RTVV) en un centre de comunicacions de l’Administració autonòmica. El Consell busca inquilins que compartisquen amb À Punt les instal·lacions televisives amb la intenció d’aconseguir sinergies entre els arrendataris i ingressos per als valencians. Una mena de cotreball en què evidentment les noves ràdios i televisions públiques seran el pol d’atracció i motor.

El primer inquilí serà RTVE, que ha signat utilitzar la segona planta del CPC. A canvi farà una inversió de tres milions en l’edifici i pagarà un lloguer. RTVE tindrà en la nova ubicació, que ocuparà 1.531 metres quadrats de la segona planta, una redacció unificada, un estudi de televisió i tres locutoris de ràdio. Es traslladaran a Burjassot un centenar de treballadors, els que formen les plantilles de RNE i TVE, a més dels professionals que depenen dels serveis de A la carta i Digitalització i que fan la seua faena a València. La idea és que la televisió nacional atraga noves produccions a aquestes instal·lacions.

En RTVE esperen que puga iniciar-se l’emissió des del CPP en un termini entre nou i dotze mesos, quasi alhora amb la nova À Punt, si es compleixen les previsions de la directora general, Empar Marco.

TVE compartirà espai amb l’arxiu de l’extinta RTVV, que també és propietat de la Generalitat. La idea de l’Administració autonòmica és que aquests documents audiovisuals –memòria de la Comunitat Valenciana entre el 1989 i el 2013– s’òbriguen a tota la ciutadania i es puguen compartir amb televisions municipals i TDT privades. “Per què una televisió municipal no pot emetre El show de Joan Monleón si hi van acudir els veïns dels municipis a què dóna cobertura? Ja estan demanant-nos-ho”, van explicar fonts coneixedores de les negociacions.

Un nou inquilí que també pot anar al CPP és l’Asociación de Televisiones Educativas Iberoamericana. L’organisme, actualment amb seu a Madrid, decideix a hores d’ara la seua ubicació futura entre la Comunitat Valenciana i altres tres països. El Ministeri d’Educació, que aporta bastants fons a aquest organisme interestatal, farà molta força perquè la seu s’instal·le a Burjassot. Fonts coneixedores de l’operació van assegurar que aquesta associació podria generar moltes sinergies per a productores valencianes que necessiten treballar a Amèrica Llatina.

També s’instal·larà en el CPP de Burjassot la seu de la xarxa de repetidors públics de la Generalitat, que utilitzarà À Punt, però que també comparteix espai radioelèctric amb el 112 d’Emergències.

L’edifici de Burjassot, premi nacional d’arquitectura, era propietat de RTVV, però amb l’extinció de l’ens va passar a ser propietat de la Generalitat. À Punt, encara que el més important, és un inquilí més que paga arrendament. 

Etiquetas
stats