Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Hospital Provincial de Castelló va contractar una empresa per destruir documents a 5 mesos de les eleccions

Javier Moliner, entre el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, i l'actual número 1 del PP per Castelló al Congrés, Miguel Barrachina.

Roger Lorgeoux

El Consell de Govern del Consorci Provincial Hospitalari, dirigit llavors pel Partit Popular, va contractar una empresa per eliminar documentació confidencial de l’Hospital Provincial de Castelló cinc mesos abans de la celebració de les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig de 2015. El conveni amb la firma DCD SA, segons els expedients de contractació que figuren en el registre de comptabilitat, va entrar en vigor el 30 de desembre de 2014 (número 44/14), sota la denominació “Servei Destrucció Confidencial Documents”, amb data d’acabament el 31 de desembre del 2016, prorrogable dos anys i per un import anual sense IVA de 13.538,62 euros (27.077,24 euros en total).

La signatura es va produir amb Rafael Arce com a director gerent del centre hospitalari en substitució de Nicolás Martínez, que el 6 de març de 2014, després de 10 anys en el càrrec, havia deixat el lloc per jubilar-se. En aquella època Alberto Fabra, exalcalde de Castelló, exercia com a president de la Generalitat Valenciana, mentre que Manuel Llombart era el conseller de Sanitat. A més, Javier Moliner estava ja temps al capdavant de la Diputació de Castelló. Aquests dos últims van tenir una rellevància especial en l’autorització de l’acord amb la societat DCD, ja que ocupaven la Presidència i Vicepresidència, respectivament, com a membres nats, del Consell de Govern, màxim òrgan de direcció i control en la gestió del Consorci Provincial Hospitalari, segons els estatuts publicats el 28 d’agost de 2013 en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) per resolució de 22 d’abril.

A la Diputació de Castelló li va pertocar nomenar set representants, tots designats pel mateix Moliner, que hui en dia continua assumint la Vicepresidència. Entre els escollits, i a proposta del líder del PP a Castelló, tal com recull l’acta de la sessió plenària del 26 de juliol de 2011, figurava Francisco Martínez, actualment condemnat a 8 mesos de presó pel cas de la depuradora de Borriol i amb una altra causa pendent per frau i exaccions il·legals.

D’acord amb les facultats establides en els estatuts esmentats del Consell de Govern, “les atribucions de supervisió i vigilància en serveis i activitats” es confiaven al vicepresident, és a dir, a l’esmentat Moliner. Així, el contracte per a l’eliminació de documentació confidencial es va incloure en el capítol de “Serveis” de la comptabilitat del 2014.

Precisament aqueix mateix any (en concret, el 2 d’octubre), el DOCV va informar de la modificació de l’acord de delegació de competències en matèria de personal, contractació administrativa i gestió econòmica, aprovat en la sessió del Consell de Govern del Consorci el 26 de setembre, on s’especificaven les noves responsabilitats del vicepresident. Una, d’acord amb l’apartat cinqué, deia el següent: “Es delega en el vicepresident del Consorci l’exercici de la supervisió i la vigilància de tots els serveis i activitats en l’execució dels programes d’actuació aprovats pel Consell de Govern”.

El 15 de juny passat la Conselleria de Sanitat va anunciar la presentació d’una denúncia davant de la Fiscalia Anticorrupció per presumptes irregularitats detectades en la facturació de l’Hospital Provincial de Castelló per una suma global de 25 milions d’euros.

Etiquetas
stats