Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'home que va netejar el Palau i l'IVAM posarà en marxa l'agència antifrau valenciana

Joan Llinares, director de la nova Agència Antifrau valenciana.

Laura Martínez

Joan Llinares, l'home que va netejar de corrupció el Palau de la Música catalana dirigirà l'Agència Antifrau valenciana, l'organisme que perseguirà les males pràctiques en l'administració valenciana. Llinares també va ser sotsdirector de l'IVAM amb l'arribada de José Miguel García Cortés a la direcció, una època en la qual es va poder imputar l'anterior directora Consol Císcar gràcies a la informació que va subministrar. Actualment és responsable de transparència i serveis jurídics en l'Ajuntament de Barcelona que presideix Ada Colau.

Llinares, nascut a Alzira el 1953, advocat i gestor cultural, va ser proposat per tres associacions cíviques i anticorrupció per a dirigir l'organisme, que era un projecte legislatiu estrella de Podem, i competia amb el president d'Acció Cívica contra la Corrupció, Antonio Penadés, i amb el periodista Sergi Castillo, que a més d'investigar la corrupció valenciana ha escrit diversos llibres, com 'Tiera de saqueo' o 'Yonquis del dinero'.

Llinares, amb 65 vots a favor, és l'únic candidat al quual han donat suport les Corts Valencianes. Els altres dos no han obtingut cap vot. Ha tingut el suport del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, que formen el Pacte del Botànic, així com de Ciutadans. El PP ha optat per l'abstenció o el vot nul.

El nou responsable antifrau va explicar en la comissió d'Economia el seu projecte per a l'organisme: una agència independent de l'Executiu, però que no actuarà per lliure. Un ens professionalitzat que anirà a les Corts a rendir comptes i plantejar els seus dubtes. Un equip que treballarà braç a braç amb la Intervenció i la Fiscalia quan es requerisca, però que anirà més enllà de la llei per a prevenir “les corrupteles”.

Etiquetas
stats