Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Joan Ribó: “No podem fer-li cas a l'Agència perquè no hem tingut mai les dades personals de l'enquesta”

Joan Ribó atén els periodistes.

Laura Martínez

L'alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, considera “estranya” la situació creada per l'expedient obert a l'Ajuntament des de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per la realització d'una enquesta sobre el col·lectiu faller en la qual suposadament hauria vulnerat la protecció de dades personals sobre política i ideologia.

“S'ha enviat el primer informe”, ha explicat Ribó sobre les al·legacions de l'Ajuntament en resposta a l'escrit enviat per la directora de l'Agència, Mar Espanya. “Estic a punt d'enviar-lo a totes les empreses que fan investigació sociològica perquè vegen el que els pot passar. Als primers, al Centre d'Investigacions Sociològiques perquè, si feien la mateixa anàlisi que han fet en l'Ajuntament de València, el CIS estaria en aquests moments amb un avís d'expedient”.

L'alcalde ha indicat que li crida poderosament l'atenció que es considere irregular un procediment, aplicat en l'enquesta, “que és pràctica habitual i continuada en tota Espanya de totes les empreses que fan enquestes”. “Pot ser que tinga a veure amb la presidenta de l'Agència de Protecció de Dades, que era viceconsellera del PP de Castella-La Manxa”, ha afegit.

Sobre el requeriment al fet que cesse l'ús de dades personals formulat per la directora de l'Agència, Ribó ha comentat: “No podem fer-li cas perquè no hem tingut mai les dades personals. Les dades personals les ha utilitzat en un fitxer separat l'empresa corresponent que mai els ha passat a l'Ajuntament. És impossible que els utilitzem”.

“Hem utilitzat mètodes absolutament normalitzats a Espanya per a les empreses sociològiques. No entenem el rebombori, però sabem que és interessat. Mira qui l'arma, i sabràs d'on ve”, ha conclòs Ribó.

Etiquetas
stats