Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El portaveu de Ciutadans a Alcoi bromeja en un ple sobre la violació

Jorge Sedano, portaveu de Ciudatadans a Alcoi, amb la resta de regidors.

elDiariocv

“No és una qüestió de tenir o no humor, és una qüestió de decència”. Així es refereix Cristian Santiago, uns dels regidors de la plataforma Guanyar Alcoi, a la intervenció que el portaveu de Ciutadans i exalcalde de la ciutat pel PP, Jorge Sedano, va tenir en el ple municipal del passat 27 de juliol (1h 42m 13s en el vídeo).

Sedano, en un debat sobre l'organització de les festes, va explicar una espècie d'acudit segons el qual una dona es queixa que ha sigut violada i algú li replica que “d'això fa cent anys”, al qual cosa respon que li agrada recordar-ho. Davant les recriminacions des dels bancs de l'esquerra pel caràcter “masclista i indecent” de la seua intervenció, Sedano s'empara en l'ús de l'humor i acusa de tristos els seus oponents.

“És una absoluta falta de respecte cap a les dones en general i cap a les persones que han patit assetjament o violacions”, sosté el regidor de Guanyar Alcoi, que apunta que “no és la primera” intervenció d'aqueix tipus per part de Sedano. “No dubte que no volia ofendre a ningú”, diu Cristian Santiago, però afegeix que aquest tipus d'“actituds masclistes” són inadmissibles.

El regidor apel·la a l'alcalde, el socialista Toni Francés, a no mantenir silenci davant aquestes actituds. “Ens va soprendre i decebre al mateix temps”, diu el regidor de Guanyar Alcoi sobre el fet que l'alcalde no diguera res.

Com a exemple d'altres intervencions de Sedano, avui en les files de Ciutadans però que va ser alcalde d'Alcoi pel PP durant dos mandats, entre 2003 i 2011, Guanyar Alcoi cita un ple de 2015 en el qual en debatre una moció sobre l'OTAN es va referir a Costa Rica, on va dir que “està l'oncle Sam i les costarrincenses estan per anar a viure allí, però de cap”. També llavors Sedano va defensar el seu suposat sentit de l'humor davant de la recriminació de la portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes.

Etiquetas
stats