Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

L’Audiència de Castelló jutja per prevaricació el número dos de Fabra

Francisco Martínez i Carlos Fabra en la Diputació de Castelló

elDiariocv

Valencia —

L’Audiència de Castelló jutjarà l’exalcalde de la Vall d’Alba i exvicepresident de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez (PP), la mà dreta durant anys del totpoderós Carlos Fabra, ara a la presó, per prevaricació, tràfic d’influències, frau i negociacions prohibides. Afronta penes de fins a quatre anys de presó i 29 d’inhabilitació.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el judici contra Martínez i cinc persones més, entre elles, Adelino Martínez, exalcalde de Borriol, se celebrarà del 15 al 25 de febrer. Sobre ells pesen les acusacions de dos delictes continuats de prevaricació, quatre de tràfic d’influències, set de frau il·legal i un de negociacions prohibides pel que fa a l’expropiació d’uns terrenys on s’havia de construir la depuradora de Borriol.

El cas es va fer públic després de la denúncia del grup Compromís a Borriol, el mateix dia quehaviad’aprovar-se en el ple del municipi l’expropiació dels terrenys per a la depuradora, a un preu “sis vegades superior al normal” i a una empresa, Franvaltur, que va resultar ser propietat dels fills de Martínez i en què aquest també tenia part en l’accionariat.

Això va provocar que el president de la Diputació, Javier Moliner, fera cessar Martínez com a vicepresident de la Diputació. L’ara processat va abandonar, uns quants mesos més tard, l’acta de diputat provincial, però va mantenir l’alcaldia de la Vall d’Alba fins a les eleccions municipals de maig. Al març va anunciar que abandonava la política i certificava així el fi del fabrisme.

El cas de la depuradora va provocar també la dimissió d’Adelino Santamaría com a diputat provincial, que poc després va deixar també el seu càrrec com a primer edil de Borriol al·legant que ho feia “per jubilació”. A més de Santamaría i Martínez seran jutjats els fills d’aquest, Andrea i Francisco; Raúl Babiloni, soci seu en distintes empreses, i un tècnic.

Etiquetas
stats