Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’aconseguidor de la Púnica va presumir de treballar per a Leire Pajín i es va oferir a Villalonga per ajudar-lo a comprar el València CF

L’aconseguidor de la Púnica, Alejandro de Pedro

Adolf Beltran

València —

La investigació de la trama Púnica, que instrueix el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco, ha esguitat excàrrecs públics del PP valencià en ciutats com València, Castelló, Elx, Gandia o Dénia, a més de revelar les relacions tan estretes dels dirigents populars d’abans i de hui mateix amb Alejandro de Pedro, aconseguidor de l’entramat el paper del qual guanya rellevància a mesura que avancen les perquisicions.

Els missatges telefònics de De Pedro extrets del mòbil per la policia configuren un interés ben clar pel poder polític i empresarial. En la societat valenciana aquests també són els seus pols d’atracció i entre les amistats de l’imputat en la Púnica destaquen polítics i empresaris, amb un dels centres de gravetat a Benidorm. D’allí és l’exministra i exdirigent del PSOE Leire Pajín, amb qui intercanvia whatsapps a les darreries de l’agost del 2014 sense transcendència a propòsit del Reial Madrid, i del 14 al 17 del mes següent, en què li explica l’exdiputada socialista que ha decidit passar definitivament a la vida privada. “No me voy a dedicar a lo público”, confessa Pajín.

Com amb molts altres personatges amb qui tenia amistat i un tracte distés, De Pedro no dubtava a presumir davant de tercers dels seus contactes. Tan lluny com el mes de maig anterior a aquestes confessions de l’exministra socialista de Sanitat, que feia dos anys que treballava per a les Nacions Unides des d’una entitat vinculada a l’Organització Mundial de la Salut, l’imputat de la Púnica teclejava a Alberto Pascual Flores, del PP: “Hoy he estado con el alcalde de Miami q lo hemos traído a valencia”. “Jodr q nivelazo”. “Sii pues estoy con la ONU en un proyecto muy guapo. Ya te cuento. En ny”. “Genial tio me alegro”. “Con una del PSOE. Jajajaj. Una tal leire Pajín”. “Me suena, creo...jejeje. Creo q alicantina... jajaja. Q grande eres”. “Si jajaja”.

No són les úniques referències. En uns whatsapps, enviats a la fi de maig del 2014 a Nadia de León, De Pedro presumeix: “España es un caos políticamente hablando. tengo a los dos partidos pidiéndome consejos y no doy abasto... No sé si has visto los resultados de las elecciones europeas”. “Sí vi”, respon la interlocutora. I ell prossegueix: “Pero ha salido un grupo de izquierdas que apoya a Chávez”. “Y vi que el partido de rubalcaba va para abajo”, interromp ella. “Con más de un millón de votos. Si, yo estoy ayudando a leire Pajín es muy amiga mía. Ella apoya a Carmen Chacón”, conclou l’imputat en la Púnica.

També és de Benidorm Antonio Magraner Balaguer, empresari de la coneguda família de la ciutat propietària d’Aqualandia i Mundomar que va acabar comprant el parc Terra Mítica, i a qui De Pedro va escriure un whatsapp la vesprada del 17 de setembre de 2013: “He quedado con Villalonga (probablement el fill de Juan Villalonga) para tomar algo esta noche. Por si te apuntas”. L’interlocutor li va respondre: “Genial! Yo había quedado para tomar algo después de cenar con Gerardo Camps que iba a estar con Víctor Campos y con el presidente de aguas de Valencia y te iba a decir si. Me acompañabas”.

“Ah, perfecto”, va respondre De Pedro, que va afegir tot seguit “El presidente de aguas de valencia haber (sic) si invierte algo en mi diario de valencia www.ahoravalencia.es”. Era un dels digitals falsos que De Pedro va crear per promoure la imatge de dirigents del PP i atacar l’oposició. Pel que es dedueix de l’intercanvi de missatges, la trobada no va arribar a tenir lloc aquella nit.

Amb l’empresari Juan Villalonga, De Pedro es va intercanviar whatsapps el gener del 2014 a propòsit dels moviments que vinculaven l’expresident de Telefónica i el de Bankia en aquell moment, Rodrigo Rato, amb una de les presumptes operacions per a comprar el València Club de Futbol. “Hola Juan una cosa si es verdad lo del valencia cf y necesitas q te ayude a difundir noticias o hacer ruido dimelo puedo mover lo q te interese, además Bankia su presi y el de la Generalitat son clientes míos. Te ayudo en lo que necesites”,

L’aconseguidor de la trama Púnica li va enviar tot seguit un enllaç a wwwwdiariobernabeu.com. Un diari digital fals que De Pedro va muntar per a Florentino Pérez amb l’objectiu de millorar la imatge del Reial Madrid i llançar atacs contra els rivals. No va haver-hi resposta de Villalonga, malgrat que va insistir durant uns quants dies: “Mira el proyecto que hemos hecho... Al final no me llamaste yo a tu disposición... Juan te veo de presidente en valencia?... Qué tal todo”.

Etiquetas
stats