Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Lerma s’alinea amb Sánchez a favor del congrés del PSOE

Joan Lerma, expresident de la Generalitat, en el Senat

Europa Press

Joan Lerma, expresident de la Generalitat Valenciana i vicepresident segon de la Mesa del Senat, es posiciona al costat de Pedro Sánchez. El dirigent socialista coincideix amb el secretari general en el fet que és “necessària una sola veu” en el partit i ha donat suport al congrés que aquest planteja com a “fórmula per a dirimir les hipotètiques discrepàncies”.

“Veurem si hi ha discrepàncies. Si no n’hi haguera no caldria avançar el congrés, però ho veurem”, ha declarat poc després que Sánchez haja dit que no es planteja dimitir si dissabte el Comité Federal no dóna suport a la seua proposta de celebrar el 39é Congrés del partit el desembre, amb unes primàries el 23 d’octubre.

Lerma ha insistit que cal que se “unifiquen les respostes” i ha assenyalat que si Sánchez pensa que cal “plantejar la qüestió a veure qui és el que realment és el responsable de l’organització, perquè té dret a plantejar-ho”.

“Crec que el secretari general ha dit que pensa que cal una sola veu en l’organització i en aqueix sentit pense igual”, ha postil·lat. Dit això, ha assegurat que dissabte veuran si hi ha “plantejaments diferents” i, en funció d’això, decidirà la seua posició.

Sánchez ha assumit responsabilitats

Quan se li ha preguntat si pensa que Sánchez ha d’assumir responsabilitats com demanen veus en el partit pel retrocés electoral, Lerma ha assenyalat que ja les ha assumides. “No hi ha dubte que les responsabilitats les ha assumides perquè ell ha dit amb tota claredat que ell és el responsable d’aqueixa situació. Ara veurem si, a pesar de tot això, a la gent li sembla que ha de continuar o no, però crec que, de responsabilitats, no hi ha dubte n’ha assumides”, ha afirmat.

Encara que li sembla “normal” que s’intente “responsabilitzar exclusivament” la direcció nacional del PSOE, ha subratllat que en unes autonòmiques “hi ha moltes coses més” i ha afegit que Galícia i el País Basc són dues comunitats amb “forta personalitat” en què “la gent no vota en clau nacional, almenys no exclusivament”.

“Cal veure les raons de cada comunitat i cal veure les responsabilitats de tots i, sobretot el que cal veure és com hem de modificar la nostra posició perquè siguem una alternativa de Govern i no siguem els perdedors de la situació”, ha exclamat.

Sense raons per a donar suport a Rajoy

L’expresident de la Generalitat valenciana ha remarcat que “fins ara el PP no ha donat cap raó” perquè el PSOE hi puga donar suport. “Crec que Mariano Rajoy no ofereix res, al contrari, cada vegada que s’ha plantejat la seua posició en la investidura no ha bastit cap pont, sinó que el que ha fet és radicalitzar la seua posició”, ha indicat, i ha insistit que el líder ‘popular’ fins ara “continua jugant a la confrontació sense assabentar-se que ja no té majoria absoluta”.

Pel que fa a la qüestió si veu bé que Sánchez intente un govern alternatiu al PP, Lerma ha assegurat que “no és possible exclusivament dir que no sense plantejar una alternativa” i ha afegit que “hi ha unes forces polítiques que han optat per un canvi, tenen un suport important i cal veure si és possible un enteniment per a fer un programa de govern reformista que tinga en compte la majoria social que hi ha en contra de les polítiques que ha fet el PP”.

“Si no és possible, en aqueix sentit sí que caldria buscar altres vies, però de moment no ens hem assegut a negociar un projecte per a fer durant els anys de legislatura que duren. I això és el que caldria veure prèviament”. Després d’això, ha afegit que encara que hi ha “poc de marge” perquè només queda un mes –abans de dissoldre les Corts–, ja se sap el que planteja cada un i és “fàcil relativament intentar-se posar d’acord en mesures que facen possible que no torne a passar el mateix que en la legislatura anterior”.

Etiquetas
stats