Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’exdirectora de Canal 9: “No volíem caure en la utilització política que uns altres feien de l’accident de metro”

L'exconsellera Lola Johnson a la comissió d'investigació de l'accident de metro

Miguel Giménez

València —

Després d’unes quantes setmanes intenses en la comissió d’investigació parlamentària de l’accident de metro del 2006 a València, en què s’han escoltat els testimonis dels responsables de la Generalitat –com Francisco Camps, Juan Cotino o Víctor Campos, que han negat tant l’‘apagada’ informativa en Canal 9 com que s’haguera maltractat les víctimes– i els familiars de les víctimes, aquest dilluns ha tocat el torn a Lola Johnson, que va ser directora de Punt 2 en l’època del sinistre que va causar la mort de 43 persones i va provocar ferides a 47 persones més.

Johnson, que també va ser responsable d’informatius de RTVV des del 2007 i directora de l’ens públic a partir del 2009, està imputada per la compra de Valmor, l’empresa que gestionava el Gran Premi de Fórmula 1 a València, i pel forat de 1.300 milions d’euros de l’ens públic. La també exconsellera de Cultura amb Francisco Camps ha negat qualsevol responsabilitat en el tractament informatiu del succés en la seua època com a directora de Punt 2: “No tenia cap capacitat de decisió sobre res que tinguera a veure amb informatius, que depenien del director”.

Segons ha assegurat, “mai” no va rebre ordres sobre el tractament que s’havia de donar al succés, i també que en RTVV “sempre hem treballat amb honestedat i rigor”, respectant la investigació i el procés judicial, que “és una màxima que hauríem de seguir tots”. Així, ha assenyalat que el seu objectiu era “informar, no caure en la utilització política que uns altres feien de l’accident de metro”, alhora que ha defensat la seua gestió: “nosaltres no féiem com altres, féiem periodisme”, tot i que no ha volgut explicar a qui es referia.

L’exresponsable de comunicació de l’expresident Alberto Fabra ha insistit, davant de les preguntes dels representants dels grups polítics, que no va haver-hi cap tipus d’estratègia. “Es va fer periodisme”, diu, a més ha ressaltat que no va ordenar “mai a ningú que fera res malament de manera conscient. He pogut cometre errors, però la meua intenció no va ser tractar injustament les víctimes”.

Johnson ha considerat que l’informe elaborat per la Unió de Periodistes per a la comissió d’investigació sobre la cobertura del sinistre des de Canal 9 és “subjectiu” i ha assegurat que sí que es va donar informació ben complida –sobretot en referència a la seua època com a responsable d’informatius o com a directora de RTVV– “de l’aniversari, les concentracions, el judici, amb testimonis de les víctimes, de representants de l’oposició... fins a 330 aparicions”.

Etiquetas
stats