Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'homenatge més ferotge a Ovidi Montllor

Cartell de la dècima edició dels premis Ovidi Montllor

Moisés Pérez

València —

Fa deu anys que un bon grapat de músics i cantants en valencià van irrompre de sobte al Palau de la Música. Formaven part del col·lectiu Ovidi Montllor i l'ocupació la van realitzar per a denunciar la situació d'exclusió per part de les institucions polítiques i culturals del País Valencià.

Una dècada després es compleix el desé aniversari d'uns premis de música en valencià marcats per aquella reivindicació. I amb motiu d'aquesta fita, enguany s'oferiran cinc dies de música en llengua pròpia al Palau de la Música, batejats com 'La Fera al Palau'. És a dir, quatre dies de concerts -el 11,12,17 i 21 de novembre- i el dia gran de la gala dels premis. Enguany hi participaran prop d'una trentena d'artistes i formacions musicals que han rebut guardons en les edicions passades. L'acte serà presentat per la periodista Amàlia Garrigós i comptarà amb la col·laboració dels humoristes Eugeni Alemany i Xavi Castillo.

El cartell dels concerts que es realitzaran durant els dies previs a la celebració és d'autèntic luxe. No hi falta pràcticament cap dels referents musicals en llengua pròpia. No debades, grups del nivell de La Gossa Sorda o Senior i el Cor Brutal o cantautors consagrats com Pep Gimeno 'Botifarra', Miquel Gil o Feliu Ventura seran les grans atraccions d'aquest seguit de dies de música sense fre.

Presentats per l'editora Núria Cadenes, el primer dia és comptarà amb la presència dels alternatius Arthur Caravan, dels cantautors Rafa Xambó i Pau Alabajos o dels ex-músics d'Obrint Pas Xavi Sarrià i Miquel Gironés. Mox Nox, Sant Gatxo i els citats Senior i el Brutal completaran la jornada. Un dia desprès, i a banda de la Gossa Sorda i de Botifarra, pasaran pels escenaris grups com Apa, Mara Aranda, Sis Veus per al Poeta, Tomàs de los Santos, Urbàlia Rurana i els sorprenents VerdCel. Tot presentat per la periodista Reis Juan.

El dimarts dia 17m presentades per Jordi Tormom continuran les actuacions. Clara Andrés, Elies, Sitja, Eva Dénia, Hugo Mas i Llís Vicent acompanyaran als ja esmentats Miquel Gil i Feliu Ventura. El dissante dia 21, i amb la conducció d'Amàlia Garrigós, serà el torn de grups d'estil més electrònic com Novembre Elèctric, WeArenotBrothers, Amanida Peiot, Miquel Herrero & Autòmats, Aljub + Krama, o dels cantants Pau Miquel Soler i Òscar Briz. Una completa actuació els quatre dies on es demostra que la música en valencià segueix més viva que mai, i sense quedar-se en un estil concret. El millor homenatge per a l'Ovidi. El més ferotge.

Etiquetas
stats