Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’operació Térmyca esguita l’Ajuntament de Benicàssim, governat pel PP

L’escorcoll es du a terme a l’interior del consistori amb la col•laboració dels funcionaris

Roger Lorgeoux

Els veïns de Benicàssim encara continuen sobresaltats per l’escorcoll de la Guàrdia Civil en l’Ajuntament governat pel Partit Popular. L’operació Térmyca, que es desenvolupa en 9 províncies espanyoles, també ha arribat a la localitat turística de Castelló. Des de les 12 del migdia, aproximadament, tres agents de la Unitat Central Operativa (UCO) revisen la documentació sol·licitada als tècnics municipals a la recerca de contractes signats amb les empreses CGI i Efial.

La inspecció ha sorprés l’alcaldessa, Susana Marqués, en plena roda de premsa amb el subdelegat del Govern, David Barelles, per a explicar el dispositiu de seguretat del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), que se celebrarà del 14 al 17 de juliol. Marqués s’ha mostrat tranquil·la i ha recordat que des del novembre del 2015 l’equip de govern no participa en cap mesa de contractació. A més, ha defensat la solvència dels funcionaris pel que fa a les contractacions.

Per a agilitzar la faena dels agents de la Guàrdia Civil, se’ls ha habilitat un despatx en el mateix consistori, on examinen els expedients facilitats pels tècnics.

No és la primera vegada que el PP de Benicàssim es veu embolicat en algun cas de corrupció. El 21 de juny passat Castelló en Moviment va denunciar que una destacada afiliada popular havia rebut un contracte a dit del Consorci Hospitalari Provincial, els comptes del qual estan sent investigats per la Fiscalia Anticorrupció arran d’una denúncia presentada per la Generalitat Valenciana després d’haver detectat milers de factures irregulars per un import de 25 milions d’euros entre els anys 2006 i 2015. Carmen Mallol Rodríguez, que va ocupar el lloc número 17 en la candidatura del Partit Popular a les eleccions municipals del 2003, va obtenir a través de la mercantil Mummy and Conguitos SL l’adjudicació del servei de televisió de les habitacions del centre sanitari per un període de 10 anys.

 

Etiquetas
stats