Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El ionqui dels diners en el Parlament valencià: “No sé què faig ací, he perdut tot el matí”

L'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent en les Corts Valencianes.

Laura Martínez

València —

Sense la cua de monyo i sense l'aspecte desendreçat que el va acompanyar en convertir-se en una estrella mediàtica, però acompanyat del seu advocat, el ionqui dels diners ha arribat aquest dilluns al Parlament valencià. Entre gran expectació i multitud de flaixos, Marcos Benavent, imputat en el cas Imelsa i autor confés dels enregistraments que incriminen multitud de membres del PP, ha sigut el protagonista de la comissió d'investigació del procés d'adjudicació de places residencials en l'època del PP als centres del grup Savia, en el conegut com a 'model Cotino'.

Segons uns enregistraments del cas Taula, Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València, va explicar a Benavent, el seu número 2, com pretenia enriquir-se fent negoci amb les residències d'accesinilitat, en concret la que s'estava projectant a Xàtiva, ciutat de la qual era alcalde. En els enregistraments tots dos parlen de com repartir-se “20 quilos” a través d'un “peatge” a la constructora.

Benavent ha negat tota implicació en la trama de saqueig de les residències d'accessibilitat i s'ha negat a respondre a les preguntes dels diputats sobre el contingut dels seus enregistraments perquè considera que no són el tema de la comissió. “No sé què faig ací, he perdut tot el matí. El meu advocat m'ha dit que vinguera i si cal anar, es va”, ha dit.

L'autoproclamat ionqui dels diners sí que ha aprofitat per a desacreditar als grups polítics i el sistema, com és habitual des del seu penediment. “Entenc que és el seu treball recolzar un sistema corrupte i pervers”, els ha etzibat als diputats. Una vegada fora, ha recriminat que l'utilitzen per a traure rèdit polític i formar un circ en la cambra “que obliden que és de tots els valencians i no per a representar-se a ells mateixos”.

Durant la comissió, diputats i compareixent han mantingut un estira-i-arronsa sobre el motiu d'investigació. La convocatòria de la comissió diu que s'investiga el procés d'adjudicació de places residencials, en concret del grup Savia, participat per empreses de la família Cotino. Benavent i el seu advocat han aprofitat l'ambigüitat per a considerar que només s'investiga el grup Savia i, per tant, no havia de parlar de res més. En to desafiador i perdonavides, l'imputat ha aconseguit que els diputats i els membres de la taula ocuparen part de les seues intervencions a dirimir què s'investigava -després d'un any de comissió- i rebutjar totes les seues preguntes amb un simple: “jo d'això no en sé res”.

A l'eixida de la comissió, l'exgerent d'Imelsa ha qualificat la seua compareixença de “paperot” i ha assegurat que l'han citat per a traure'n “rèdit polític”. Així, ha assegurat que tots els partits “són iguals” i que no pensa donar un baló d'oxigen “ni al PP ni a ningú”. “Vindré i explicaré el que haja d'explicar”, ha dit, si el citen correctament.

Etiquetas
stats