Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El ‘ionqui dels diners’ implica Mariano Rajoy en les ‘mossegades’ del PP valencià

L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent

Agències

València —

L’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent –l’autoproclamat ‘ionqui dels diners’– continua implicant en la trama corrupta d’Imelsa, el conegut com a cas Taula, alts càrrecs del Partit Popular; l’últim ha estat el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy.

Així, Benavent, que aquest divendres ha tornat a declarar davant del jutge per la presumpta adjudicació de contractes irregulars i el cobrament de “mossegades” a l’Ajuntament de València, ha assegurat en declaracions als mitjans que Rajoy i l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, sabien que es cobraven comissions: “Camps n’estava al corrent, Mariano Rajoy n’estava al corrent... això és el que hi ha en el partit”. “Tots en el partit sabien què feien. Tothom que tenia alguna responsabilitat n’estava al cas”, ha afegit.

El ‘ionqui dels diners’ ha insistit també que Vicente Betoret, actual president provincial del PP a València, “ho sabia tot” com a número dos del partit i, en referència a Alejandro Font de Mora, ha dit que, com a conseller d’Educació, “no pot dir que desconeixia què passava en Ciegsa. Tan faves no eren”.

Alcón s’ha negat a declarar

L’exregidora de Cultura de l’Ajuntament de València, María José Alcón, s’ha negat a declarar en qualitat d’imputada davant del jutge. L’exedil del PP havia estat cridada a declarar com a investigada (imputada) juntament amb Marcos Benavent i els empresaris José Adolfo Vedri, responsable de la firma Engloba, i Carlos Turró, president de Cleop.

Abans d’Alcón hi ha hagut de comparéixer Vedri, que va rebre adjudicacions i, a canvi, s’investiga si va poder pagar comissions il·legals. L’examo de l’agència de comunicació Engloba ha respost únicament a les preguntes formulades pel jutge i pel fiscal, i ha negat qualsevol tipus d’irregularitat en les contractacions municipals o haver pagat cap comissió il·legal, segons han confirmat fonts coneixedores de la declaració.

L’empresari, que sempre ha defensat la seua innocència, ha insistit que no ha comés irregularitats en el desenvolupament de la seua professió, mentre que el seu advocat s’ha limitat a dir que esperen que “tot això s’arxive”.

Davant del jutge, Vedri ha afirmat que no va pagar cap comissió per l’adjudicació i la gestió de La Rambleta i ha assegurat que no havia parlat amb Alcón abans de les adjudicacions. Quant a Benavent, ha explicat que inicialment van tenir una empresa en comú, però que després no va tornar a establir relació amb ell fins que no va arribar a Imelsa. A partir del 2011 sí que van mantenir una relació personal, però ha dit que això no va influir en el tema de les adjudicacions i les contractacions.

Trama de comissions il·legals i blanqueig

En el cas Imelsa s’investiga una presumpta trama de cobrament de comissions il·legals i blanqueig de capitals que tenia l’origen en l’adjudicació suposadament irregular de contractes des de diverses administracions públiques controlades pel PP.

Les declaracions s’emmarquen en la peça separada E, en què s’investiguen els delictes de prevaricació i suborn amb el presumpte cobrament de “mossegades” en els contractes de manteniment de la Llotja, de neteja de les torres de Quart, de conservació dels ponts històrics de Serrans i de Trinitat, i d’explotació i gestió del centre cultural La Rambleta.

Segons han deixat palés els investigadors de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en un dels informes que consten en el sumari del cas, Marcos Benavent, un dels investigats principals del cas Imelsa, podria haver recaptat almenys 83.000 euros en comissions il·legals de contractes presumptament falsejats per l’exregidora de Cultura.

Els investigadors atribueixen a Benavent el doble paper d’“intermediari” i “recaptador”, mentre que Alcón “feia valdre la seua posició privilegiada” per a “influir” en l’adjudicació a determinades empreses, segons les seues conclusions.

Etiquetas
stats