Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Milers de persones exigeixen un finançament millor en la manifestació del Nou d’Octubre

Una muixeranga en la manifestació del 9 d'Octubre.

elDiariocv

Milers de persones han recorregut el centre de València aquest diumenge convocats per la Comissió 9 d’Octubre per demanar, entre altres coses, un millor finançament i inversions a l’Estat. L’acte, sota el lema ‘Un país per fer, un país per construir’, ha transcorregut en un to festiu i sense incidents.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, el secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, en la capçalera de la manifestació, o Fran Ferri, síndic de Compromís, han estat alguns dels assistents.

L’organització, la Comissió 9 d’Octubre, està formada per entitats de la societat civil (Acció Cultural del País Valencià, la Plataforma pel Dret a Decidir al País Valencià, Escola Valenciana o l’Associació Cívica Tirant lo Blanch), sindicats (CCOO, UGT i Intersindical) i, enguany, la pràctica totalitat de partits progressistes: PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida, Podem o Esquerra Republicana del País Valencià.

El 2016, el manifest de convocatòria dóna suport a les peticions de la Generalitat al Govern central: un finançament millor i més inversions. A més, es demana la fi de les retallades, la derogació de la llei mordassa i altres normes aprovades pel PP i clama per la defensa del dret civil valencià.

“Després de vint anys de govern de la dreta més reaccionària i contrària als interessos del poble valencià, els valencians han elegit democràticament un govern nou, més sensible a les necessitats col·lectives de la nostra societat. A pesar d’aquest canvi esperançador, la situació del nostre autogovern és crítica i cal revertir-la ràpidament”, diu el manifest.

Etiquetas
stats