Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Milions d’euros invertits pel PP en centres tecnològics buits

La consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, en el centre tecnològic d’Almassora

Miguel Giménez

València —

Fa unes setmanes, la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, ‘descobria’ el Centre Tecnològic de la Fruita Seca, a Almassora (Castelló), una instal·lació en què es van invertir 2,5 milions d’euros i que en l’actualitat no té personal i dotació pressupostària que faça possible posar-la en marxa. No obstant això, es dóna la circumstància que aquest cas no és aïllat en el departament que dirigeix Cebrián. La Conselleria té catalogats fins a cinc centres tecnològics i un centre de recerca sense contingut o amb una dotació mínima.

A més del d’Almassora, concebut originàriament per a la investigació de l’oliva i l’ametla, hi ha el Centre Tecnològic Hortofructícola de Carlet, amb una inversió de 3,2 milions d’euros, que es va acabar de construir el 2011, després que l’any 2009 el president, llavors, Francisco Camps en posara la primera pedra. El centre, que s’havia de destinar a la recerca, el desenvolupament i la innovació, així com també a la transferència de tecnologia i la formació de joves en l’hortofructicultura, ni tan sols es va inaugurar i mai no s’hi ha fet res.

En el parc tecnològic de Paterna, el conseller d’Ordenació del Territori, llavors Rafael Blasco, inaugurava al gener del 2006 el Centre de Tecnologies Netes, que tenia com a funció fomentar la recerca i la innovació tecnològica en matèria de medi ambient i la seua implantació en el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana. Està buit i sense activitat des del 2012, quan, entre altres cites, va acollir unes quantes reunions entre la direcció i els sindicats de RTVV a compte de l’ERE en l’ens públic.

Situacions diferents veiem en el Centre Tecnològic de Flors i Plantes, per a la construcció del qual l’Ajuntament d’Alcàsser va cedir a l’abril del 2011 una parcel·la de 8.854 metres quadrats, però en què encara no s’ha edificat res, o el Centre Tecnològic de Montcada, que va ocupar per un temps el servei de Transferència de Tecnologia de l’IVIA, però que actualment està buit.

Un altre cas és el de l’Institut de Viticultura i Enologia de Requena, inaugurat per Alberto Fabra al febrer del 2014 després d’una inversió del Consell de 4,4 milions d’euros. En l’actualitat, l’immoble està actiu, encara que hi treballen tot just mitja dotzena d’administratius i tècnics.

Dependències buides a València

La Generalitat disposa d’altres dependències mancades d’ús. Per exemple, un edifici complet de sis altures en bon estat de conservació situat al carrer de Colom de València, que va ocupar la Conselleria de Benestar Social fins que es va traslladar a la Ciutat Administrativa Nou d’Octubre; un immoble de cinc plantes, habilitades com a oficines, al carrer de Nàquera de València, que va ser la seu de la Direcció General de la Dona; unes quantes construccions al passeig de l’Albereda de València, que van ocupar les conselleries d’Agricultura i Medi Ambient i que ara estan adaptant-se per a acollir la seu de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

També estan buides les dependències a la cruïlla de la plaça de l’Ajuntament amb el carrer de Sant Vicent que formaven part de l’extint Impiva (actual Ivace); la Casa Clemència, a Primat Reig, que va ser la seu de la Fundació Reina Sofia contra la Violència de Gènere fins que va ser desallotjada i que està adequant-se per a ocupar-la la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, hi ha vacant un immoble d’habitatge situat al carrer Españoleto de Madrid, que va ser la seu del Govern valencià a la capital d’Espanya.

Etiquetas
stats