Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Accident de metro: “Si el PP vol recuperar l’ànima, que demane perdó”

Els diputats de les Corts Valencianes aplaudeixen els representants de les víctimes del metro després de l'aprovació del dictamen parlamentari sobre l'accident.

Voro Maroto

Amb escenes de profunda emoció, a les 12.30, aproximadament, d’aquest dimecres, 10 anys i 10 dies després, la societat valenciana ha donat per tancat –a falta dels resultats de la investigació judicial– l’accident que va costar la vida a 43 persones i ferides a 47 al metro de València el 3 de juliol de 2006.

En aqueix moment les Corts Valencianes han aprovat el dictamen de la comissió d’investigació sobre el sinistre, que estableix que la línia 1 no era segura, el govern del PP va ordir una trama per a amagar la veritat, no va tractar amb dignitat les víctimes i la televisió pública valenciana va tapar i va manipular la informació sobre el sinistre.

El dictamen ha estat rebut amb aplaudiments de tot el Parlament. Entre llàgrimes, rostres de consternació i d’altres d’alegria continguda, els diputats han homenatjat la desena de víctimes que han anat a la cambra. El president de la Generalitat, Ximo Puig, en acabar l’acte, els ha demanat “perdó” en nom de la institució pel tracte rebut.

“És indecent que després del que ha passat el PP continue sense demanar perdó”, ha afegit. La gestió que aquest partit, llavors a càrrec del Govern valencià, va fer abans del sinistre, durant el sinistre i després, ha monopolitzat el debat previ a l’últim acte de desgreuge a les víctimes, en què els populars no han donat suport al dictamen subscrit per la resta dels grups (PSOE, Compromís, Ciutadans i Podem) amb presència en la comissió, a la qual han qualificat de “tribunal d’excepció”.

El PP, que hi ha presentat el seu vot particular, ha fet desencadenar les ires de la resta dels grups. El seu portaveu, Alfredo Castelló, insisteix en el fet que el dictamen no està argumentat i que les conclusions estaven predeterminades per a castigar el seu partit. “Gràcies pel seu sectarisme”, ha ironitzat el diputat.

La resta dels grups han atacat durament el PP per haver negat, amb Francisco Camps i Juan Cotino, dos dels 13 responsables polítics de l’accident, al capdavant del Consell, “la veritat, la justícia i la dignitat” a les víctimes. Ana Barceló, diputada del PSOE, ha fet alçar tots els diputats –excepte els del PP– dels seients.

Breument, amb contundència i la veu mig nuada, Barceló s’ha dirigit als representants del PP: “Si volen recuperar l’ànima, demanen perdó”.

Etiquetas
stats