Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP s'embolica amb la caritat: critica les ajudes del Consell i en demana menys que les pressupostades

El director de Cáritas Valencia, Ignacio Grande, la secretària general, Fani Raga i el delegat diocesà, José María Taberner.

Laura Martínez

La preparació del debat dels Pressupostos de la Generalitat per a 2018 està sent un mal de cap. El principal partit de l'oposició sembla haver-se proposat demostrar que són “els que més treballen” -en paraules dels seus portaveus en més d'una ocasió“- i presentar infinites esmenes.

Ja en el debat de política general, on van presentar més de 1.300 iniciatives, van enfocar part del seu discurs a lloar el seu propi treball i els partits del Consell van criticar que presentaven esmenes “al pes”, sense tenir en compte allò escrit. Van demanar llavors declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) castells que s'havien esfondrat o construir col·legis que ja estaven construïts.

Per als pròxims pressupostos, el PP ha presentat 1.250 esmenes, a part de l'esmena a la totalitat que va ser rebutjada. I ha tornat a passar. En aquesta ocasió, respecte a les ajudes a organitzacions sense ànim de lucre, concretament les que es refereixen a caritat.

Dilluns passat, la portaveu adjunta del PP en les Corts, Maria José Catalá, va reclamar 270.000 euros en ajudes directes per a Cáritas, i 150.000 euros per Pacis-Casal de la Pau entre altres entitats. No obstant això, el Consell té pressupostat per a Cáritas 479.000 euros -tenint en compte les quatre diòcesis en territori valencià i la interparroquial de Gandia- i 198.000 per al Casal de la Pau.

Els populars porten criticant des dels primers comptes del Botànic que es retiren les línies nominatives -ajudes directes- a determinades associacions benèfiques, una fórmula que el Consell rebutja perquè creu que fomenta el “clientelisme” i qualifica com a “ajudes a dit”. Des de llavors, l'Executiu autonòmic  trau convocatòries públiques per a concórrer a aquestes ajudes.

Segons assenyalen des de la Conselleria de Polítiques Inclusives, amb el sistema de convocatòries públiques han accedit a les ajudes 13 associacions que abans no rebien subvencions, com l'associació de malalts de fibromiàlgia, la coordinadora d'associacions de VIH o La Casa Gran, d'ajudes a l'acolliment.

En total, els populars demanen  una línia nominativa directa per a Cermi -Comitè espanyol de representants de persones amb discapacitat- de 90.000 euros; per a Casa Caridad, 500.000 euros; per a Creu Roja, 150.000 euros -se'n donen 128.000-, Cáritas diocesana, 270.000 euros, Pacis-Casal de Pau; 150.000 euros, Germanes Ancians Desemparats -una congregació religiosa d'acolliment d'ancians-, 500.000 euros; per a la Federació de Malalts Alzheimer, 300.000 euros i per al Banc d'Aliments, 45.000 euros.

Etiquetas
stats