Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sánchez protegeix la decisió de Puig de tornar als immigrants l’accés a la sanitat

Pedro Sánchez y Ximo Puig en un acto electoral en Vall d'Uixó este viernes.

Belén Toledo

“Estem demostrant que es poden fer les coses bé”. Pedro Sánchez, líder estatal del PSOE, ha protegit amb aquesta frase la decisió del Govern de la Comunitat Valenciana de recuperar la sanitat pública, universal i gratuïta també per als immigrants en situació irregular. Sánchez ha fet aquestes declaracions en un acte electoral celebrat divendres al migdia a la Vall d’Uixó juntament amb el president valencià, Ximo Puig. També hi han estat presents l’alcaldessa de la ciutat, Tania Baños, i el cap de llista al Congrés per la província de Castelló, Artemi Rallo. Tots han compartit un àpat amb centenars de militants, que havien pagat 18 euros per dinar amb el seu líder, que ha tardat uns quants minuts a creuar el saló en un ambient de triomfalisme i entre crits de “president”.

El líder socialista ha elogiat unes quantes vegades durant el seu discurs la decisió de Puig de recuperar l’accés a la sanitat dels immigrants sense permís de residència. Ha afegit que els socialistes “no som igual” que el PP, i “Ximo ho demostra governant no sols amb paraules sinó amb fets”. Entre aquests fets, Sánchez ha enumerat, a més de la universalització del sistema públic de salut, “la recuperació de la gratuïtat dels llibres de text” i un “acord social entre empresaris i treballadors per a captar inversions”. “Jo t’ho agraïsc de tot cor en nom de tots els socialistes d’Espanya”, ha conclòs. El candidat ha aprofitat, a més, la seua intervenció per a refermar-se en la promesa de millorar el finançament autonòmic.

L’acord de Rajoy amb Cascos és el “pacte de la Gürtel”

En clau nacional, el candidat del PSOE ha dirigit les crítiques contra el president del Govern, Mariano Rajoy. L’ha acusat d’haver signat “el pacte de la Gürtel” per la seua aliança a Astúries amb el partit de Francisco Álvarez Cascos, Foro Asturias, per a les eleccions generals. “Cascos torna a casa”, ha afirmat. “És el pacte de la vergonya, la prova viva que [Rajoy] no té cap voluntat de regenerar la vida política d’Espanya”. Ha explicat que “donen de lliçons de patriotisme, però després confonen pàtria amb patrimoni i s’ho emporten tot a paradisos fiscals”.

Sánchez ha acusat Rajoy de “governar sol i contra tots”. Ha promés derogar la LOMQE, la “llei mordassa” i la reforma laboral si aconsegueix arribar al Govern. També ha afirmat que aprovarà la llei d’igualtat salarial, que pujarà les pensions a costa d’“estrényer el cinturó a les farmacèutiques en les subhastes de medicaments” i que convertirà la quota de la Seguretat Social dels autònoms en una quantitat progressiva, d’acord amb els ingressos, i no fixa.

L’altre rival: Ciutadans

Ciutadans ha rebut també uns quants retrets de Sánchez. Ha enquadrat el partit dins del títol “les dretes” en referir-se a l’opinió compartida entre aquesta formació i el PP segona la qual “no cal apujar el salari mínim interprofessional”. I s’hi ha referit de manera indirecta quan ha comentat que “hi ha altres que últimament van dient que no són d’esquerres ni de dretes, i ja sabem de què és qui diu això: de dretes”.

Etiquetas
stats