Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un Primer de Maig d'estrena

Paco Molina i Gonzalo Pino (en el centre) en la capçalera de la manifestació de l'1 de Maig de 2016 a València

Miguel Giménez

València —

L'1 de Maig de 2016 Gonzalo Pino (UGT-PV) i Paco Molina (CCOO PV) encapçalaven la manifestació que amb motiu del Dia del Treballador es va celebrar en la ciutat de València. Els sindicats van reclamar llavors al Consell que accelerara el pas, baixant “del titular a la concreció”.

Aquest diumenge, 1 de maig, la marxa commemorativa del Dia del Treballador recorrerà de nou els carrers del centre de València -començarà a les 11.30 hores en la plaça de Sant Agustí- però amb una novetat. Els rostres que en els últims anys havien sigut habituals darrere de la pancarta que encapçalava la manifestació seran diferents després del relleu que s'ha produït al capdavant dels dos sindicats majoritaris en els últims mesos.

Així, el 6 de maig de 2016 Ismael Sáez era triat secretari general d'UGT-PV (amb el 92,6% dels vots) en substitució de Gonzalo Pino -qui al gener de 2015 havia rellevat a Conrado Hernández- en el 8º congrés nacional del sindicat. I el passat 5 d'abril, el XI congrés confederal de CCOO-PV apostava per Arturo León com a secretari general del sindicat després que, amb tan sols uns dies abans, Paco Molina anunciara la seua intenció de no optar a la reelecció després de vuit anys de mandat.

Reivindicacions que es repeteixen

Aquest Primer de Maig, sota el lema de 'Al carrer. No hi ha excuses!' les reivindicacions dels sindicats estaran centrades de nou a exigir una ocupació estable, lluny de reduccions d'atur a costa d'una creació d'ocupació precària; salaris justs i pensions dignes per a garantir un major poder adquisitiu; major protecció social amb polítiques inclusives que reduïsquen les desigualtats socials; i, finalment, una millora del finançament de la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats