Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Castelló aposta pel cicloturisme i el medi ambient per a eradicar la prostitució del Caminàs

Una prostituta es protegeix del sol a la vora de l'ermita de San Josep de Censal, en l'àrea metropolitana de Castelló.

Roger Lorgeoux

Parlar del Caminàs a Castelló és parlar de prostitució. Aqueixa realitat tan cruela condemna un eix històric de la ciutat des de fa dècades. Arrere va quedar l’esplendor d’un vial que presumia de donar recer a les ermites de Sant Jaume, Sant Josep o Sant Roc i que convidava els veïns a passejar fins a la basílica de Lledó. Hui en dia pocs s’atreveixen a gaudir de l’espectacle dels camps de tarongers que voregen el camí a banda i banda, llevat que hi haja un propòsit sexual.

Legislatura rere legislatura cada equip de govern ha intentat sense èxit resoldre el problema. Ni més presència policial ni les campanyes de sensibilització, amb el repartiment 10.000 fullets i la instal·lació de 1.000 cartells, com va fer el PP el 2013, han produït efecte. Ara el bipartit en l’Ajuntament (PSPV-PSOE i Compromís) pretén tallar el fenomen de la prostitució amb un projecte urbanístic ambiciós, aprofitant a més l’oportunitat que li brinda la redacció del pla general d’ordenació urbana (PGOU).

Es tracta de convertir el Caminàs en una via cicloturista i de vianants compatible amb el trànsit de vehicles. I no sols això. L’objectiu últim de la transformació és recuperar el valor ambiental i patrimonial de l’eix vertebrador de l’àrea metropolitana de la Plana, per tal com uneix Castelló amb les localitats d’Almassora i de Borriana, sense oblidar la connexió fins al paratge de la Magdalena, als peus del parc natural del Desert de les Palmes.

La proposta sobre la qual treballa la Regidoria d’Urbanisme manté la circulació rodada amb un sentit i dos, en funció de l’amplitud dels trams, i incorpora un carril bici i una via verda de prioritat de vianants i cicloturista. La calçada i l’àrea d’ús preferent per a vianants i ciclistes se separa mitjançant una zona arbrada.

L’actuació planificada al Caminàs respon al caràcter cultural de l’itinerari, que transcorre per nombroses ermites històriques de la ciutat. “Volem un planejament nou que aborde millores reals per a la vida quotidiana dels castellonencs”, explica el regidor d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó. La particularitat del projecte té un segon rerefons: impulsar activitats esportives. Tot això per a eradicar la prostitució i recuperar l’ús recreatiu d’abans.

Etiquetas
stats