Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig reivindica “l'orgull de ser valencià” a L' Aplec dels Ports

El president de la Generalitat, Ximo Puig, a L'Aplec del Ports de Villores (Castelló).

L'Aplec dels Ports, que se celebra del 29 al 31 de juliol, reivindica cada any la recuperació i la visibilització de les comarques del nord i la recuperació de la llengua i la cultura.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha declarat que “l'Aplec és una festa dels valencians i organitzada per jóvens amb la finalitat de representar l'orgull de ser valencià des de les diferents comarques i des de totes les maneres d'entendre la Comunitat Valenciana”.

A l'Aplec dels Ports, que enguany se celebra del 29 al 31 de juliol al municipi castellonenc de Villores, “s'està reivindicant una terra cada vegada millor, un territori de tots i de totes i un espai d'igualtat entre les persones”, ha manifestat Puig segons un comunicat de la Generalitat.

És una festa des de la qual es reivindica, cada any la recuperació i visibilització de les comarques del nord i la recuperació de la llengua i la cultura. D'aquesta manera el cap del Consell ha mostrat el seu suport al festival que porta com a lema aquest any “Per les nostres arrels, ens mullem” .

El President Puig ha destacat que “és important que entre tots alcem la hipoteca reputacional des de la vertadera Comunitat, que és la gent que vol superar les desigualtats territorials i el desequilibris de les comarques de l'interior i altres comarques del litoral. Per això, és fonamental la inclusió i la capacitat de superar les desigualtats entre les persones”.

Etiquetas
stats