Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Punset se’n passa a la ‘Green Economy’

Carolina Punset, en les Corts Valencianes.

Voro Maroto

Carolina Punset, la portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes, té prohibit pel seu partit parlar del valencià, potser per això ha recorregut a l’anglés per a defensar el gir de l’aparell productiu valencià cap a l’economia verda. En una petició al Consell, Punset exigeix que la Generalitat impulse el canvi cap a la “Green Economy”, totes les activitats respectuoses amb el medi ambient: energies renovables, tractament de residus, agricultura ecològica, rehabilitació d’habitatges…

Segons la proposició no de llei presentada per Punset, l’economia verda només té avantatges: és capaç de crear ocupació estable i sostenible per desenes, centenars de milers. Contribueix a lluitar contra un dels alifacs del nostre temps, el canvi climàtic provocat pel calfament global. I redueix la despesa energètica i la importació de petroli i altres combustibles fòssils, i estalvia, doncs, milers de milions d’euros per aqueix concepte.

Segons Punset, ecologista convençuda, la Generalitat pot situar-se a l’avantguarda espanyola de l’economia verda. Per això suggereix escometre unes quantes mesures amb caràcter immediat:

Que la Llei de contractes del sector públic exigisca criteris de sostenibilitat ecològica i Green Economy a les empreses que pretenguen contractar amb administracions públiques

Que les Corts insten el Govern a incloure dins de les subvencions de l’economia social els projectes que es fonamenten en sostenibilitat ecològica i mediambiental.

Que la Generalitat desenvolupe subvencions, deduccions o incentius fiscals a les empreses que reduïsquen el consum de paper o de tòner, l’emissió de CO2 o altres contaminants o la dependència d’energies no renovables; que adquirisquen o que lloguen immobles amb certificat d’eficiència energètica A o que utilitzen maquinària, equips o mitjans de treball que siguen respectuosos amb el medi ambient o ecològicament eficients.

Que el Consell elimine les traves burocràtiques i econòmiques que afecten la producció mitjançant processos ecològics o mediambientalment existents.

Que el SERVEF, el servei valencià d’ocupació, llance programes gratuïts destinats a la “Formació en Green Economy i nous models econòmics sostenibles”.

Punset assegura que la Green Economy, una iniciativa de Nacions Unides dins dels seus programes de desenvolupament sostenible, és una de les apostes de la Unió Europea. La portaveu de Ciutadans no ha volgut aclarir en roda de premsa si canviarà de manera imminent la faena en les Corts Valencianes per un lloc en, precisament, el Parlament Europeu, on gran part de la seua partit la situa en el curt termini.

Etiquetas
stats