Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La jutgessa obri judici contra Blasco i altres 23 persones pel frau de 8 milions en fons de la cooperació valenciana

Rafael Blasco durant el judici.

Sergi Pitarch

La titular del jutjat d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, ha obert judici oral contra l'exconseller de Cooperació Rafael Blasco i contra altres 23 persones pel frau de més de 8 milions d'euros dels fons públics de la cooperació valenciana. La magistrada finalitza així una investigació que ha durat quasi vuit anys i en la qual reclama als acusats que retornen subsidiàriament 8,2 milions que havien d'haver anat a projectes en Nicaragua, Perú, Paraguai, Haití o Guinea i que van acabar en empreses, apartaments a Miami i un iot.

Aquesta és la segona vegada que l'exconseller del PP Blasco, a la presó des del 2015, s'asseurà en el banc dels acusats pel saqueig dels fons per al tercer món. L'expolític valencià s'enfronta a 16 anys de presó i els seus estrets col·laboradors de 16 a 4 anys, entre els quals destaquen Marc Llinares (excap de servei de Cooperació), Josep Maria Felip (exdirector general) i Agustina Sanjuán (secretària general i també a la presó des del 2015).

Els acusats van muntar una xarxa organitzada per la qual les ONG de la trama corrupta o assessorades per ella aconseguien projectes de cooperació milionaris. Quan rebien els diners no ho destinaven a aqueixos països en què havien d'ajudar a xiquets amb sida o contribuir a la seguretat alimentària sinó que acabaven en els comptes corrents d'empreses constructores a Espanya i l'estranger. Aquests recursos van acabar en la compra d'apartaments a Miami, en l'adquisició d'un iot o en mossegades per als col·laboradors.

Etiquetas
stats