Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Imputat el director de la reserva on es van trobar morts dos bisons

Un dels bisons morts a la reserva de Valdeserrillas.

elDiariocv

La Guàrdia Civil, seguint ordres de la Fiscalia de Medi Ambient, ha imputat un delicte de maltractament animal al director de la reserva de bisons de Valdeserrillas de Benaixeve (València), Carlos Álamo, per alimentació no adequada dels exemplars, segons informa el diari Levante-EMV. Precisament, dos bisons de la reserva van aparéixer decapitats al recinte el mes de setembre i altres exemplars van emmalaltir. La investigació apunta que algú va intentar simular que les morts van ser conseqüència d’una agressió als animals per encobrir la seua falta d’atenció.

El 16 de setembre passat es va trobar decapitat el mascle alfa de la bandada, Sauron, un exemplar de 800 quilos, cosa que va desencadenar l’alarma. La resta de la bandada, formada per 12 exemplars, estaven malalts, fet que va portar a sospitar que havien estat enverinats. Uns quants dies després, el 22 de setembre, es va trobar mort un altre bisó, Troll, que s’havia perdut. El Seprona de la Guàrdia Civil va enviar mostres a Madrid per determinar si els animals havien estat enverinats, ja que es va trobar una bola de verí a la zona.

No obstant això, l’informe del laboratori ha determinat que no va haver-hi enverinament. Segons la hipòtesi de la Guàrdia Civil, algú va decapitar al mascle alfa de la bandada després d’haver mort per falta d’alimentació i atencions, amb la intenció de dissimular el que havia passat.

Els exemplars de Benaixeve formen part d’un projecte de reintroducció dels bisons a Europa.

L’imputat en el cas està previst que declare la setmana que ve per aclarir el succés.

Etiquetas
stats