Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ricardo Costa demana la declaració de Rajoy davant l'Audiència Nacional el 2017 per a defensar-se en el judici de Gürtel

Vicente Rambla, Ricardo Costa i Francisco Camps, en les Corts Valencians.

Sergi Pitarch

L'exsecretari general del PP valencià i número dos de Francisco Camps, Ricardo Costa, ha sol·licitat que s'incloguen en el judici de la branca Gürtel valenciana les declaracions al juny del 2017 davant l'Audiència Nacional del president del Govern, Mariano Rajoy, i dels exministres i alts càrrecs del partit Francisco Álvarez Cascos, Javier Arenas, Ángel Acebes, Jaime Major Oreja i Rodrigo Rato.

La intenció del germà de l'exministre d'Aznar Juan Costa és defensar-se amb els arguments que va esgrimir Rajoy i altres alts comandaments del PP en els seus interrogatoris com a testimonis davant la negativa del tribunal d'acceptar les testificals del president del Govern en el judici de la branca valenciana de Gürtel que comença el pròxim dia 15 de gener. L'expolític valencià pretén que els arguments que va esgrimir el cap de l'Executiu davant el tribunal li puguen servir per a descarregar-se de les acusacions d'Anticorrupció i el PSOE, després que nou empresaris hagen reconegut que finançaren irregularment el PP valencià.

Aquesta petició del principal acusat d'aquesta peça del cas Gürtel es dirimirà en el tribunal dilluns que ve en les qüestions prèvies. En cas que s'acceptara la petició de Costa les defenses podran utilitzar els arguments del president del Govern per a eximir-se d'algunes de les responsabilitats que els apunten en el presumpte finançament irregular del PP. Cal recordar que entre els actes que s'investiguen en aquesta causa es troben els mítings de Mariano Rajoy a la Comunitat Valenciana quan va ser candidat a les Eleccions Generals de 2008.

Costa argumenta que quan va presentar el seu escrit de defensa aquestes declaracions dels màxims dirigents del PP nacional no s'havien produït. En cas que el tribunal acceptara aquesta petició, les declaracions s'incorporarien a la causa com a “prova documental”.

El president del Govern va assegurar davant l'Audiència Nacional que desconeixia la gestió econòmica del partit i que desconeixia els comptes. També que no sabia quines eren les gestions que realitzava el seu tresorer, Luis Bárcenas.

Dilluns que ve 15 de gener comença el judici de la branca valenciana de la trama Gürtel en la qual figuren en el banc dels acusats, a més de Costa, l¡exvicepresident de la Generalitat Valenciana Ricardo Costa, l'exnúmero tres del partit David Serra i l'extresorera Yolanda García. En el judici desfilaran com a testimonis l'extresorer nacional del PP Luis Bárcenas i l'expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Etiquetas
stats