Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Qui va atacar el conseller Marzà des d'un compte de Renfe?

El tuit publicat des del compte oficial de @CercaniasVLC contra Vicent Marzà.

elDiariocv

L'episodi va ser tan grotesc com a inacceptable. El 22 de febrer, des d'un compte de Renfe d'informació sobre els trens de rodalies a València (@CercaniasVLC) es va arremetre contra el conseller d'Educació, Vicent Marzà, com si el missatge procedira del Twitter d'un militant de la dreta més intransigent. “Un Decretazo diseñado al antojo de Escola Valenciana, de la cual es miembro el pancatalanista Sr. Marzà”, deia, en al·lusió al decret de plurilingüisme de la Generalitat Valenciana. Renfe es va disculpar per l'“error” unes hores més tard i va anunciar que prendria mesures perquè no es repetira. Però un mes i mig després, Compromís denuncia que el Govern “oculta” al responsable d'aquell tuit.

El senador Carles Mulet va formular una pregunta sobre el tema. “En la resposta asseguren que les xarxes socials de @CercaniasVLC, del nucli de Rodalies de València, són gestionades per tres operadors comercials especialitzats, amb residència a València. Sense donar cap classe de dada més, a pesar que des de Compromís hem demanat informació molt més detallada, com si la persona que gestiona les xarxes d'informació de Rodalies València ha passat proves selectives o psicotècniques o si només va entrar per tenir el carnet del PP; les sancions o mesures disciplinàries que s'han imposat a l'autor del tuit o les mesures legals per la possible usurpació del compte oficial”, ha indicat el senador.

“Aqueix compte hauria únicament d'utilitzar-se per a informar els ciutadans de les incidències o millores en el servei, però per contra veiem com s'ha utilitzat políticament des d'una institució com Renfe per atacar un representant polític democràticament triat”, ha denunciat Mulet. Compromís sol·licitarà documentació sobre les empreses i persones que manegen els comptes de Renfe i sobre l'adopció de mesures disciplinàries.

Etiquetas
stats