Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Segon bisó decapitat a la reserva valenciana de Valdeserrillas

Un dels bisons de la reserva de Valdeserrillas apareix decapitat

Laura Martínez

El Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) ha trobat aquest dijous decapitat un dels bisons desapareguts la setmana passada a la reserva de Valdeserrillas, a València. Divendres passat ja se’n va trobar un primer espècimen, el mascle alfa de la bandada que habita la reserva natural de Benaixeve, també decapitat i amb signes d’enverinament, que responia al nom de Sauron.

Prop d’aquest segon bisó s’han trobat als altres dos que estaven desapareguts des de la setmana passada en una reserva de gairebé 400 hectàrees. La resta de la bandada també podria haver estat enverinada, ja que mostrava símptomes d’intoxicació gàstrica i el Seprona ha trobat fa poc boles de verí prop de l’aigua. Segons la investigació, el primer exemplar de 800 quilos va ser decapitat amb una destral i es preveu que el segon haja estat executat de la mateixa manera.

Els agents a càrrec de la investigació inspeccionen des de dilluns les finques limítrofes, i parlen amb agricultors i propietaris dels terrenys pròxims a la reserva. Les línies d’investigació apunten que l’exemplar va ser executat com a trofeu de caça, tant pel cap com pel banyam o per una venjança cap a la reserva de Valdeserrillas, encara que no es descarta cap possibilitat.

La bandada de la reserva de Valdeserrillas es componia de nou exemplars de bisó europeu, que participaven en un projecte de conservació, dos dels quals s’han trobat morts.

Etiquetas
stats