Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Susana Díaz, de gira pel disputat territori valencià

Susana Díaz i Ximo Puig, la capella ardent de Carme Chacón.
València —

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, visitarà en les pròximes jornades diversos municipis valencians a la recerca de suports a la seua candidatura a dirigir el PSOE. I ho fa en una federació (el PSPV) tremendament dividida entre els partidaris de la dirigent andalusa, que està avaladada pel líder dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, i els partidaris de l'exsecretari general, Pedro Sánchez, que té al secretari general en la província de València, José Luis Ábalos, com a principal exponent.

Díaz, que aquest divendres estarà a Ontinyent i Xàtiva i el dissabte a Elx, visitarà per primera vegada la Comunitat Valenciana des que anunciara la seua candidatura a dirigir el PSOE el passat 26 de març en un multitudinari acte a Madrid -al febrer va estar a València amb motiu de la celebració del Dia d'Andalusia i va mantenir una entrevista de caràcter institucional amb Ximo Puig-.

Així, també està prevista la realització de diversos actes de suport a la dirigent andalusa a Gandia, Algemesí, Torrevella, Sant Joan d'Alacant, Llíria, Vall d'Uixó, Montcada, Xest, Borriana, Aldaia o Sogorb, entre altres municipis, en els quals participaran alcaldes, portaveus municipals, diputats i referents del socialisme valencià.

Aquest mateix divendres mantindrà una trobada institucional amb l'alcalde d'Ontinyent i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez -en el qual també està prevista la presència del president Ximo Puig-, i estarà acompanyada a Xàtiva per l'alcade de la localitat, Roger Cerdà.

Ábalos, amb Pedro Sánchez

I mentre Ximo Puig no dubta a expressar el seu suport a Susana Díaz, el diputat nacional José Luis Ábalos manté el seu suport incondicional a Pedro Sánchez, que considera que podria donar la sorpresa en algunes federacions suposadament “molt consolidades” per la dirigent andalusa, inclosa la valenciana.

L'exsecretari general socialista no solament compta amb el suport d'Ábalos, el seu coordinador de campanya. Precisament, aquesta mateixa setmana uns 150 càrrecs públics socialistes valencians -entre els quals es troben els alcaldes de Torrent, Jesús Ros, o Burjassot, Rafa García- han constituït una plataforma de suport a Pedro Sánchez.

A més, l'exsecretari general del PSOE ja ha visitat en tres ocasiones terres valencianes en els últims mesos en la seua particular reconquesta de Ferraz -la seu dels socialistes a Madrid-. Sánchez va triar Xirivella el passat mes de novembre per a reaparèixer després de la seua renúncia a l'acta de diputat i després ha protagonitzat actes multitudinaris a Castelló (al febrer) i Burjassot (març), coincidint amb l'anunci de la candidatura de Susana Díaz a Madrid. La batalla està servida.

Etiquetas
stats