Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJ desestima el recurs del Consell contra l'anul·lació parcial del decret de plurilingüisme

TSJCV estima recurso de Bankia contra sentencia que declaró nulo el aval de la Generalitat a la Fundación VCF

EFE

València —

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha desestimat el recurs de reposició interposat pel Consell contra l'acte que decretava l'anul·lació parcial del decret del plurilingüisme per considerar que discriminava als alumnes que trien l'ensenyament en castellà.

Segons argumenta el dictamen de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa, amb data d'aquest divendres i remesa pel TSJCV, la motivació és suficient, no hi ha indefensió a la part i sí concorren perjudicis irreparables, en contra del que al·legava la Generalitat per a argumentar el seu recurs.

Petició de dimissió

El PP ha exigit la dimissió del conseller d'Educació, Vicent Marzà, “per fer xantatge a les famílies i desobeir a la justícia” i ha demanat a la vicepresidenta, Mónica Oltra, explicacions sobre “què va a passar amb el pluringuilisme”.

La portaveu popular d'Educació, Beatriz Gascó, ha afirmat que “s'ha acabat el temps de Marzà de seguir rient-se de la comunitat educativa i dels tribunals, perquè ja estan totes les cartes sobre la taula”.

Al seu parer, el responsable d'Educació “ha estat fent xantatge a les famílies i als centres i ha vulnerat drets fonamentals; a més de que ha estat incomplint un acte judicial, és a dir, desobeint a la Justícia”.

stats