Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Tribunal de Comptes investiga irregularitats de Bonig i d’altres exconsellers del PP

Isabel Bonig durante la sesión de control al President

Laura Martínez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha revelat aquest dijous que el Tribunal de Comptes ha demanat un informe sobre contractes de l’antiga Conselleria d’Infraestructures, dirigida per la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig. Fiscalia ha emés una denúncia per les “irregularitats” detectades en l’informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes del 2013, relatives a l’existència d’expedients sense factura de despesa o la falta de documentació per a justificar els criteris per a elegir el contractista.

Les irregularitats afecten les conselleries d’Infraestructures, Economia, Sanitat, Presidència i Governació, en època d’Alberto Fabra, dirigides llavors per Isabel Bonig, Máximo Buch, Manuel Llompart, José Císcar i Serafín Castellano, respectivament. Aquestes anomalies corresponen a despeses de caixa, a contractes menors i a la caixa fixa dels hospitals del Baix Segura, d’Elx i el General de Castelló.

Segons l’informe, en alguns expedients de les conselleries no figura la factura de despeses i en altres no consta la justificació dels criteris de selecció per a l’elecció dels contractistes. Concretament, en la cartera que dirigia Bonig, l’informe detecta que en 89 contractes menors de 156 l’import que figura se situa entre 17.000 i 18.000 euros, el màxim legal establit, per això s’apunta a un possible fraccionament de contractes.

El Tribunal de Comptes ha sol·licitat al Consell actual un informe en què es justifiquen les anomalies esmentades, “si es considera que no han causat perjudici a l’erari públic”, o, en cas contrari, que presenten la quantitat en què es xifra el perjudici i el període temporal. “En qualsevol cas”, afig el Tribunal, “és imprescindible determinar quines van ser les autoritats que van intervenir en el control comptable dels fets denunciats”.

El cap del Consell, que ha anunciat aquests fets durant la sessió de control en les Corts, ha qüestionat que la portaveu popular critique la gestió de l’actual govern autonòmic, malgrat que no paren d’arribar “tota mena de denúncies” a la Generalitat per actuacions anteriors, l’última de les quals és la petició d’aquest informe de contractes subscrits per la conselleria de què era titular Bonig, pels quals, segons li ha dit, “haurà d’anar a declarar”.

Etiquetas
stats