Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El líder dels ultres que van assetjar Oltra l'amenaça en Facebook: “Vol guerra? Ha trobat un combatent”

El dirigent d'España 2000 José Luis Roberto.

Adolf Beltran

“¿Quiere guerra? Ha encontrado un combatiente. Ni olvido ni perdón”. Així acaba un missatge que José Luis Roberto, dirigent d'Espanya 2000, ha publicat en el seu compte de Facebook dirigit a la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, a qui amenaça i acusa d'estar cometent irregularitats en la seua gestió després de referir-se a ella com “marisabidilla” o “chivatilla” i qualificar-la de “repelente niña Vicenta”.

Roberto encapçalava al grup d'Espanya 2000 que la nit del 19 d'octubre va protagonitzar un assetjament a Oltra davant la seua casa. Parapetats darrere d'una bandera espanyola amb un lema que al·ludia a la unitat d'Espanya, van utilitzar un megàfon per a cantar l'himne franquista i proferir al·lusions a la dirigent de Compromís.

Roberto, personatge molt conegut de la ultradreta valenciana, propietari d'una empresa de seguretat i advocat dels clubs d'alterne, es dóna per imputat després de la decisió de la Fiscalia d'enviar a un jutjat de Llíria el cas davant els indicis d'un delicte d'amenaces contra la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana. No obstant això, la denúncia no s'ha registrat encara i, segons informa el Tribunal Superior de Justícia, no hi ha imputats perquè es tracta d'un delicte lleu (el que abans eren els judicis de faltes). Un tipus de procediment en el qual no hi ha imputats ni investigats, només denunciats.

“¿Cree que por ser vicepresidenta del Consell me va a hacer arrodillarme?”, es pregunta el dirigent d'Espanya 2000 en el seu compte de Facebook. I respon: “Iré al banquillo con toda la dignidad y con la satisfacción de defender la verdad contra un poder despótico y de bajo coeficiente intelectual. Pero si cree que se hará sin guerra, si cree que se hará con sumisión, se equivoca”.

Etiquetas
stats