Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Vídeo: la clausura per la força de Canal 9 vista des de dins al cap de tres anys

La imatge del tancament de Canal 9 que il·lustra el llibre de Pura Requena 12:19. Manipulació, saqueig i mort de RTVV

Voro Maroto

El 29 de novembre de 2013 el Govern valencià, llavors governat pel PP, va tancar manu militari Canal 9, la televisió pública valenciana. Al cap de tres anys, la nova televisió valenciana –impulsada des del Parlament autonòmic per tots els grups, excepte el PP– està en tràmit de creació.

El conflicte laboral després de l’acomiadament de tota la plantilla de Ràdio Televisió Valenciana tampoc no s’ha tancat. L’11 de gener, l’Audiència Nacional celebrarà el judici contra l’acomiadament col·lectiu per la denúncia de CGT, l’únic sindicat que no va acceptar l’ERO presentat per la Generalitat.

I dimarts, en el tercer aniversari del tancament, els sindicats han convocat una manifestació per a reclamar la “reparació” dels seus “drets laborals” per mitjà d’una solució “negociada”: “RTVV: qui no repara drets, consolida injustícies”, serà el lema de la convocatòria.

La manifestació vol forçar el Govern valencià a negociar in extremis el retorn de tants extreballadors com siga possible. La llei que empara la creació de la nova televisió –que encara no té data de reobertura– només els dóna preferència en l’accés a una eventual televisió en proves. Per a la definitiva, tots els aspirants hauran de passar el procés de selecció preceptiu.

Amb uns quants fronts oberts –la creació de la nova televisió, el judici sobre l’ERO, les protestes dels extreballadors–, uns quants exempleats continuen recordant el traumàtic tancament. En aquest vídeo, amb imatges de Carlos López Gay, càmera durant gairebé 20 anys de Canal 9, es repassa l’entrada de la policia al centre de producció, les llàgrimes dels rostres més populars de la cadena i el punyiment dels treballadors durant la matinada d’un tancament que va comportar ferides que encara no s’han tancat.

stats