Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig encarrega dues enquestes d'opinió de caràcter “sociopolític” sense intenció de vot

El ple del Consell reunit al Palau de la Generalitat

Adolf Beltran

València —

Presidència de la Generalitat vol fer dos estudis d'opinió en l'àmbit de la Comunitat Valenciana al llarg del pròxim any. Es basaran en la realització de 2.000 entrevistes presencials i el seu objectiu serà “conèixer l'opinió dels ciutadans sobre diversos temes de caràcter sociopolític”.

“En cap cas” aquestes enquestes inclouran la intenció de vot dels ciutadans, segons ha precisat el govern que presideix el socialista Ximo Puig. El treball de camp per a aqueixos sondejos ha eixit a licitació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana d'aquest dimarts 12 de setembre amb un pressupost base de 98.000 euros més IVA.

La realització d'enquestes d'opinió des de la Generalitat va ser un dels assumptes polèmics de l'anterior legislatura, en la qual els partits avui al capdavant del Consell, PSPV-PSOE i Compromís, van criticar que el govern del PP preguntara pel vot i no traslladara els resultats a totes les formacions ni els fera públics. Des del Consell que presidia Alberto Fabra es va al·legar llavors que es tractava de “informes d'ús intern”.

El govern del Pacte del Botànic ha publicat fins ara els resultats d'un estudi d'opinió, l'Enquesta de Valors de la Comunitat Valenciana del passat mes de juny. En aquell cas, el treball va ser realitzat per l'empresa Emer GFK entre el 20 de febrer i el 10 de març, a partir de 2.018 entrevistes presencials i amb un cost de 49.610 euros. Els seus resultats estan disponibles en la web de transparència de la Generalitat Valenciana.

Etiquetas
stats