Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig sobre els dos primers anys de govern: “Queda molt per fer, quasi tot per fer”

El president Ximo Puig intervé en la sessió de control en les Corts.

Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet balanç aquest dijous dels quasi dos anys del nou Consell, sorgit arran de les eleccions del 24 de maig del 2015, ha posat en valor dades econòmiques com un creixement per sobre de la mitjana espanyola o la reducció de l'atur, a més de la recuperació de la confiança interna i exterior, i ha assegurat sobre el futur: “Sóc profundament optimista perquè creiem en els valencians i el país dels valencians es mereix un govern honrat, honest i amb una mirada de futur”.

Així s'ha pronunciat davant la pregunta formulada en la sessió de control per part del síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre els avanços aconseguits i els reptes pendents, “després que el poble diguera prou a l'anterior etapa fa dos anys”.

Ferri ha assenyalat que hi ha qui parla d'aquest com un govern “radical i extremista” quan en realitat es refereix a la seua “valentia”; ha reconegut que “ara ja no es roba” i “es planta cara al Govern central” mentre uns altres “van de palmeros”.

Sobre aquest tema, Puig ha explicat que des del primer moment l'objectiu del nou Consell va ser “la reparació, reconstrucció i renaixement” de la Comunitat, davant una Generalitat que van trobar “desmantellada i amb més de 40.000 milions de deute”, així com amb un finançament que “ofega injustament, infrainversió i una hipoteca reputacional ”per la corrupció i el balafiament“.

“El poble valencià va donar un mandat de fer justa i honrada la política valenciana”, ha recordat el president, que ha posat en valor algunes de les mesures engegades en tots aquests mesos, com l'augment en inversió social, la fi del copagament, la reducció de ràtios en les aules o plans actius per a l'ocupació.

Puig ha remarcat que aquesta terra “té moltes potencialitats” però “queda molt per fer, quasi tot per fer”, encara que les xifres econòmiques mostren avanços, com el creixement per sobre de la mitjana espanyola en els últims 22 mesos i la previsió de seguir fent-ho el 2017, la rebaixa de la taxa d'atur per sota del 20%, el creixement de l'Índex de Producció Industrial o l'impuls a la innovació.

Etiquetas
stats