Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Ximo Puig es posa “a disposició” de Pedro Sánchez per a convertir el PSOE en una “alternativa seriosa” a Espanya

El president Ximo Puig analitza els resultats de les primàries del PSOE.

Laura Martínez / Miguel Giménez

València —

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, s'ha posat a la disposició del nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, per a “intentar implementar les polítiques progressistes que des de fa dos anys desenvolupem a la Comunitat Valenciana”. Puig ha assenyalat que oferirà la seua mà a Sánchez per a “ajudar al fet que de debò el PSOE siga una alternativa seriosa a Espanya”.

El líder del PSPV ha felicitat el reelegit secretari general socialista i els militants “per demostrar que aquest és un partit viu i dinàmic”.

Preguntat per la diferència entre avals i vots de Díaz a la Comunitat Valenciana, on dos terços han recolzat Sánchez, el president ha indicat que “tots els militants tenen dret a canviar d'opinió”.

A més, ha reconegut que el comitè federal en el qual es va forçar l'eixida de Pedro Sánchez no va ser un acte exemplar, “he fet autocrítica en diverses ocasions i el desenvolupament no va ser l'adequat, per la meua banda i per la dels altres”.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb el portaveu socialista en el parlament autonòmic, Manolo Mata, partidari de Sánchez. Puig ha defensat que no se sent deslegitimat després d'aquest procés, perquè no estaven “en joc ni qüestionats” els líders autonòmics.

Sánchez va arrasar entre els socialistes valencians

Els resultats de les primàries entre els militants del PSPV han suposat una important garrotada per a Puig. Pedro Sánchez va arrasar en les tres províncies valencianes, on va obtenir més del 63% dels vots enfront del 27% aconseguit per la presidenta andalusa -Patxi López es va quedar en el 9%-. El cap del Consell -un dels artífexs de la caiguda de Sánchez de la Secretaria General del PSOE- ha mostrat públicament el seu suport a la candidatura de Susana Díaz, a qui va defensar com la “millor opció” per als valencians.

stats