Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig: “Els militants han demostrat una gran maduresa per haver separat els processos”

Ximo Puig s'adreça als militants després de la victòria en les primàries.

Adolf Beltran

“Absolutament reconfortat”. Així ha dit que se sentia Ximo Puig la nit del diumenge en la seua primera compareixença després de la victòria en les primàries del PSPV-PSOE. Acollit amb eufòria en la seu del partit, on ha dirigit unes paraules als seus seguidors, entre crits de “País Valencià, País Valencià”, abans d’oferir una roda de premsa, el líder dels socialistes valencians ha assegurat: “Els militants han demostrat una gran maduresa per haver separat els processos”.

Es referia a les primàries del PSOE, que va guanyar Pedro Sánchez, i a les que acaba de guanyar ell ara davant de Rafa García, un candidat amb el suport de bona part dels que van alçar Sánchez.

L’equip de Puig està convençut que només l’esforç dut a terme durant la campanya, en què ha recorregut desenes d’agrupacions, ha permés remuntar una correlació de forces que inicialment es presentava més ajustada.  El mateix líder socialista ha fet broma amb el percentatge obtingut, més del 56%. “Ja m’agradaria tenir-lo en les Corts Valencianes”.

Puig ha parlat per telèfon amb Pedro Sánchez després de conéixer-se els resultats en el que ha qualificat com “una conversa absolutament amable” a la qual seguiran moltes altres. Després de negar que la seua victòria haja estat sobre Pedro Sánchez, Puig ha afegit que en la seua victòria “no hi ha perdedors”.

Davant dels seus seguidors s’ha referit al fet que el PSPV-PSOE serà a partir d’ara un partit “coral”, però ha evitat concretar als periodistes com articularà aqueixa coralitat. “Tinc la mateixa llibertat que va tenir Pedro Sánchez”, ha dit davant de la insistència dels informadors sobre la manera com confeccionarà la nova direcció del partit que ha d’aprovar-se en el congrés de final del juliol a Elx.

Puig ha insistit en una idea que ha repetit durant la campanya: “Crec en la federalitat del PSOE i en el projecte propi del País Valencià”. El dels socialistes valencians ha de ser un partit fort, ha insistit, perquè siga “capaç de defensar els valencians i les valencianes per damunt de qualsevol altra cosa”.

Etiquetas
stats