Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Hospital Provincial de Castelló disposarà des d’aquest dissabte del nou accelerador lineal

L’innovador equip s’ha desenvolupat a Londres.

Roger Lorgeoux

El nou accelerador per al Servei de Radioteràpia de l’Hospital Provincial de Castelló arriba aquest dissabte al centre sanitari, on ocuparà l’espai de l’antic búnquer de cobalt, buit fins ara, i preparat per instal·lar-lo. La Generalitat ha pagat 3.097.000 euros per aquesta maquinària tan innovadora que va eixir el dimecres des de Londres on ha sigut fabricada per l’empresa Elekta.

Segons els responsables de la gerència del Consorci hospitalari, l’equip aporta tècniques noves de detecció de tumors i millora l’atenció dels pacients, però no podrà posar-se immediatament en funcionament, ja que el muntatge i l’acoblament per peces abastarà un període de sis mesos, i els calibratges i les autoritzacions del Consell de Seguretat Nuclear, en portaran tres més.

Aquest accelerador substituirà al més antic del centre sanitari, el Precise, que treballa ininterrompudament des d’aquesta data en torn de matí i nit, i incorpora un sistema nou, Versa HD, que es caracteritza per modelar el feix de radiació i la forma del tumor amb gran precisió.

Aquesta tecnologia tan avançada optima recursos sanitaris, ja que ofereix més capacitats per a millorar el tractament dels malalts oncològics i permet als metges més flexibilitat en l’aplicació de teràpies convencionals per al tractament d’una àmplia gamma de tumors per tot el cos, fins i tot en casos de càncers altament complexos que requereixen una precisió extrema. A més, és capaç d’oferir dosis de radiació tres vegades més ràpides que la generació anterior dels generadors lineals, i permet, així, aplicar teràpies tan sofisticades com la radiocirurgia estereotàctica (SRS), radioteràpia estereotàctica (SRT) i arcoteràpia volumètrica modulada (VMAT).

Etiquetas
stats