Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Castelló mostrarà en ple el seu rebuig a l'arenga franquista en Setmana Santa

Ple de l'Ajuntament de Castelló.

Belén Toledo

El discurs d'exaltació del franquisme d'un confrare en la processó de Divendres Sant a Castelló tindrà una resposta per part de l'Ajuntament. El Ple del pròxim dijous aprovarà una declaració institucional de “rebuig contundent” als fets. Tots els partits del Consistori van votar a favor del document en la Junta de Portaveus que s'ha celebrat dilluns.

La declaració institucional acorda “rebutjar de forma contundent les exaltacions de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura, que es van succeir en la processó de Divendres Sant a Castelló”. El document també “convida el Bisbat de la Diòcesi de Sogorb-Castelló a que siga part activa” amb el compliment de la Llei de Memòria Històrica.

El PP va decidir en el matí del dilluns votar a favor de la declaració després de diversos dies de dubtes. En una nota, el partit explica la seua decisió “donat el caire que han pres els esdeveniments durant els últims dies, en els quals la Confraria i el Bisbat ja han demanat disculpes, aclarint que en cap cas va haver-hi intenció d'incitar a l'odi”. El PP afig en el comunicat que està “en contra de tot tipus de feixismes, tant de dretes, com d'esquerres”,

“Per Déu i per Espanya”

La declaració institucional va ser proposada pels partits que componen l'equip de govern, PSPV i Compromís, i per Castelló en Moviment. El text inclou el contingut de l'arenga pronunciada per l'encarregat de guiar un dels passos de la processó, el de la Confraria de Santa María Magdalena. El confrare va dedicar la “alçada” a “tots aquells que van lliurar la seua vida, per Déu i per Espanya. Per la Creu dels Caiguts del parc Ribalta, que ens volen llevar”.

Etiquetas
stats