Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Castedo i Alperi ocuparan el banc dels acusats per manipular el PGOU d'Alacant per a Enrique Ortiz

L'exalcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo

elDiariocv

València —

Malgrat haver-se lliurat recentment del cas Rabassa, en el qual s'acusava l'exalcalessa d'Alacant, Sonia Castedo (PP) de manipular el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat perquè Ikea s'instal·lara en terrenys del constructor Enrique Ortiz, la justícia reclama que Castedo ocupe el banc dels acusats. Serà una altra vegada pel PGOU, una altra vegada per afavorir Ortiz, i també acompanyada pel seu antecessor en l'alcaldia, Luis Díaz Alperi.

Segons avança el diari El Mundo, el jutge instructor del cas Brugal, Manrique Tejada, considera que Castedo, com Díaz Alperi i Ortiz, haurien utilitzat el Pla General d'Alacant per a enriquir el constructor, empresari que a canvi finançava el PP, segons va confessar, i donava regals als polítics benefactors, reconeguts per ells mateixos.

Les acusacions són per suborn, tràfec d'influències i revelació d'informació privilegiada de quan Díaz Alperi i Castedo eren alcaldes (i quan la segona va ser regidora d'urbanisme del primer), per haver afavorit a Ortiz.

Un cas d'anada i tornada

El cas Brugal va començar a instruir-se el 2010 en el Jutjat nº 5 d'Alacant, però després que Tejada informara que detectava indicis de delicte en el paper de Castedo i Díaz Alperi, va anar al TSJCV (Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana) el qual va assumir el cas al setembre del 2012 per la condició d'aforats de tots dos en ser diputats del PP en les Corts.

Des de llavors el nou magistrat encarregat va ser Juan Climent, el qual va seguir les tesis del jutge instructor d'Alacant i va acabar imputant els ex alcaldes de la ciutat. Però l'abril del 2014 Díaz Alperi va renunciar a la seua acta de diputat autonòmic -argumentant problemes de salut-, gest que va repetir Castedo setmanes després. Conseqüència: els temps del judici es dilataven perquè el cas havia de tornar a Alacant.

Ara, quasi set anys després de l'inici de la instrucció del cas -i quasi tres des que tornara a Alacant- el magistrat crida a juí els principals encausats, els quals hauran de respondre de les seues pràctiques urbanístiques en el consistori.

Etiquetas
stats