Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Centenars de desallotjats pels incendis provocats a Xàbia i al Poble Nou de Benitatxell

El foc ha sembrat el caos a la zona

Toni Cuquerella

Les flames arrasen una de les zones més turístiques de la província d’Alacant. Es tracta dels termes municipals de Xàbia i del Poble Nou de Benitatxell, on el foc ha obligat a desallotjar centenars de persones de diverses urbanitzacions. A més, les flames també afecten el Parc Natural de la Serra de la Granadella. A tot això cal afegir que, segons les investigacions, seria un piròman qui hauria provocat aquest caos a la zona que s’hauria produït a través de tres focus distints.

Així, el primer dels incendis es va produir al voltant de les 16.30 h al Poble Nou de Benitatxell, focus que amb el vent es va dirigir cap a la Granadella, però que amb la ràpida actuació dels bombers va arribar a controlar-se en minuts. Però, al poc de temps, cap a les 18.30 h, un altre foc es va originar prop dels límits del primer incendi i que insistia en el paratge de la Granadella i va avançar sense control, la qual cosa va produir els primers desallotjaments d’urbanitzacions i un càmping per la Guàrdia Civil i la Policia Local. Els afectats han estat allotjats en un institut i un col·legi de Xàbia i en dos albergs de Dénia i Benidorm. El foc arribava a la zona d’habitatges i ja en calcinava alguns.

Cap a les 20.30 h es generava un altre focus al Saladar, paratge situat a la vora de la platja de l’Arenal, que desbordava els treballs d’extinció dels anteriors. Aquest va ser el que va necessitar menys faena i ja està controlat.

Les flames han trobat el seu caldo de cultiu durant les últimes hores en les temperatures, que superaven els 30 ºC, vents de més de 40 km/h i una humitat relativa del 20%.

En les tasques d’extinció treballen 5 helicòpters i 5 avions, a més dels mitjans terrestres entre els quals hi ha 43 militars i 22 vehicles de l’UME, efectius a què es van sumar 5 brigades forestals de Divalterra, de la Diputació de València. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha qualificat aquesta jornada com un “dia infernal”, en què a més s’han produït altres incendis al territori.

Etiquetas
stats