Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

L'ensenyament de català arribarà a la Universitat de Califòrnia de la mà de la Universitat d'Alacant

La UCSB ja compta amb un Center for Catalans Estudies

Toni Cuquerella

La Universitat d’Alacant i la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara (UCSB), han tancat l’acord de col·laboració al que han arribat amb la signatura d’un conveni per a la creació d’un Centre d’Estudis Catalans a la costa oest dels Estats Units.

El professor Antonio Cortijo, del Departament d’Espanyol i Portuguès de la UCSB -que n’assumirà la presidència del centre- i el professor Vicent Martines, vicepresident del centre i professor de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, han presentat l’acord a la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, i a Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació. Un conveni que en paraules d’aquest últim, “suposa una porta d’entrada a la col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Universitat de Califòrnia en molts àmbits i que comença amb un projecte que veiem amb molt d’interés perquè permet l’intercanvi d’investigadors en les dues direccions, així com en la realització de doctorats conjunts i la possibilitat de fer titulacions conjuntes”.

Per la seua banda, el president del Centre d’Estudis Catalans a la Universitat de Califòrnia, ha explicat que “a nosaltres ens interessa enormement establir un acord acadèmic d’alt nivell i crec que amb la Universitat d’Alacant estem en molt bones mans, a més, entenc que aquest acord suposa encetar a mitjà i llarg termini més acords de col·laboració que involucren tant estudiants de doctorat com de postgrau i professorat, tant en el món de les humanitats com de les ciències”.

La creació d’aquest centre suposarà en la pràctica l’establiment d’estudis de català el pròxim curs a la universitat nord-americana a càrrec de professors de la Universitat d’Alacant que s’hi desplaçaran gràcies a les beques anuals de la Generalitat Valenciana gestionades a través de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa de la UA (ISIC-IVITRA).

El Center for Catalans Estudies és el resultat de l’interès de la UCSB per reforçar el seu compromís amb la docència i investigació en Estudis Catalans en tota l’amplitud de la seua expressió lingüística, literària i cultural i un reconeixement a la posició puntera que l’Institut ISIC-IVITRA i el PrometeoII/2014/018 d'excel·lència adscrits a la Universitat d’Alacant ocupen en aquesta àrea de coneixement.

La creació d’aquest centre a la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara, té com a objectiu la promoció d’una perspectiva inclusiva de les relacions mediterrànies i transatlàntiques del món català amb Europa i Amèrica, contribuint, d’aquesta manera, al reforçament d’altres equips d’investigació de la UCSB que es dediquen als Estudis Mediterranis, de la religió, Europeus o Literatura Comparada i contribuirà a augmentar les competències de la secció de Lingüística del Departament d’Espanyol i Portuguès.

Etiquetas
stats