Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

“Estic encantada amb l'anell ciclista, però els encreuament són perillosos”

Usuaris de l'anell ciclista.

Carlos Navarro Castelló

València —

“Agafe la bici cada dia per a anar al treball i estic encantada amb l'anell ciclista, em ve fenomenal, és molt còmode perquè té una bona amplària”.

Així s'ha pronunciat María José González, una de les ciclistes que ha estrenat aquest divendres el carril bici de 4,7 quilòmetres que roda la ronda interior de València i que està obert des de les 7.00 hores.

No obstant això, González també ha alertat de certs perills: “La gent que ve al centre amb cotxe no hi està encara acostumada i els encreuaments són perillosos, cal anar amb molta cura, ahir quasi m'atropella un cotxe que anava a entrar en un aparcament”.

Aquesta usuària creu que la infraestructura ciclista s'utilitzarà molt: “En el meu treball molta gent no es feia l'ànim a agafar la bici perquè li feia por anar per la calçada, però amb aquests carrils que s'estan fent segur que cada vegada són més els usuaris”.

Un altre ciclista, Elías, estudiant de 21 anys, s'ha mostrat exultant: “Ho veig genial, feia molta falta sobretot per als estudiants, espere que facen més carrils bici com aquest”.

Entre els vianants hi ha hagut més disparitat de criteris. Per exemple, una dona que ha comentat que té un comerç al carrer de Llúria (ha preferit no identificar-se) s'ha mostrat molt crítica, en assegurar que “molta gent ja no vol venir al centre pels embossos que es munten, no s'adonen que no tothom pot anar amb bici”.

Carlos Martínez, un altre vianant de 28 anys, creu que “la iniciativa és bona, però no la solució perquè per a beneficiar a uns pocs es produeixen molèsties en forma d'embussos a la majoria”.

Martínez creu que València encara no està conscienciada per a aquest tipus de canvis i que s'han de fer de forma més progressiva: “Canviar una filosofia costa, no es fa de la nit al dia”.

Un altre dels afectats per l'anell ciclista és el col·lectiu de taxistes: “Al principi pensava que anava a ser pitjor, però pense que a poc a poc la gent s'anirà acostumant i que ha d'haver-hi oferta per a tot tipus d'usuaris, no crec que als taxistes ens afecte negativament”, ha explicat un d'ells.

Inauguració no oficial

Encara que l'Ajuntament no organitzarà cap acte oficial d'inauguració de l'anell ciclista, tal com estableix el codi ètic de Compromís, tant l'alcalde València, Joan Ribó, com el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, participaran a títol personal en l'acte que ha organitzat aquest dissabte el col·lectiu València en Bici.

L'entitat, que durant els últims 23 anys ha reclamat amb nombroses bicifestacions l'execució d'aquest projecte, ha preparat un acte d'inauguració aquest dissabte 4 de març a les 10.30 hores en el carrer de Xàtiva, a l'alçada de la Estació del Nord.

L'acte consistirà en un simbòlic tall de cinta, per a després fer el recorregut per grups. Durant el passeig els membres de l'entitat donaran algunes recomanacions de bones pràctiques de circulació sobre l'anell ciclista.

Etiquetas
stats