Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Protesta a Alacant contra la reobertura d'un aquari

Concentración de protesta ante el acuario de la Plaza Nueva, en Alicante.

elDiariocv

L'aquari de la Plaça Nova, a Alacant, va ser tancat a l'agost del 2015 després que una fallada en les instal·lacions causara la mort de 177 peixos. El passat mes d'abril, l'alcalde de la ciutat, el socialista Gabriel Echávarri, el va tornar a inaugurar, després d'haver-se renovat les instalacions. Sota el lema “Hi ha una presó en el centre de la ciutat”, desenes de persones han reclamat aquest dissabte, en una concentració de protesta convocada per grups ecologistes, polítics i animalistes, el seu tancament.

La polèmica involucra de ple l'equip de govern municipal, ja que Esquerra Unida, a la qual pertanyen diversos regidors de la plataforma Guanyar Alacant, que forma part del mateix al costat del PSPV-PSOE i Compromís, ha fet costat a la protesta.

Segons Esquerra Unida, en l'aquari “es dóna a la fauna marina un tracte inadequat, mantenint-la en un espai tancat i en unes condicions ambientals que no garanteixen el seu benestar”. La formació dóna suport a alternatives com la que va proposar Guanyar Alacant en el seu moment, consistent a “reorientar la instal·lació en un espai educatiu multimèdia i imatges en 3D, per a mostrar la flora i fauna marina del Mediterrani, amb l'objectiu d'acostar la riquesa dels nostres mars als més menuts”.

L'aquari, que consta de sis cubes, acull uns 200 exemplars de 50 espècies marines i la reforma de les seues instal·lacions, amb la renovació de tot el sistema de refrigeració per a garantir la qualitat de l'aigua, ha suposat una inversió de 153.000 euros. Els comerciants de la zona han insistit des que es va tancar l'aquari en la seua reobertura, que es va produir l'abril passat.

Etiquetas
stats