Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El cardenal Cañizares: “Hi ha ideologies que maten l’home, com la ideologia de gènere”

La Mare de Déu dels Desemparats en l’acte de desgreuge convocat pel cardenal Antonio Cañizares a València

Miguel Giménez

València —

Milers de persones s’han donat cita aquest dijous a la plaça de la Mare de Déu de València convocats per l’arquebisbe, el cardenal Antonio Cañizares, amb motiu del desgreuge a la Mare de Déu dels Desemparats arran de la utilització de la imatge del bes lèsbic de la Geperudeta amb la Mare de Déu de Montserrat pel col·lectiu Endavant per a un cartell en què es convocava la marxa del Dia de l’Orgull Gai a la capital valenciana, una acció que tant el prelat com la Conferència Episcopal Espanyola han qualificat de “greu profanació blasfema”.

La imatge de la Geperudeta ha presidit l’homenatge a la Mare de Déu en què Cañizares ha assegurat que era un acte “per la reconciliació de tots”. L’arquebisbe de València ha volgut deixar clar davant dels milers de persones concentrades en la plaça, que han rebut la Mare de Déu amb el tradicional crit de “Visca la Mare de Déu!”, que no es tractava de cap acte polític, ni protesta, ni tampoc que estaven allí amb cap bandera ni representant cap sigla: “Es confonen i ho desfiguren, per tant, els que hi vinguen en un altre sentit”.

Posteriorment, Cañizares, que ha tingut unes paraules per a les víctimes de l’atemptat homòfob d’Orlando i per a totes les víctimes “de qualsevol violència, de tot acte de terror. També dels perseguits o maltractats a causa de la seua fe o de la seua condició”, s’ha traslladat a la catedral on, acompanyat dels representants de les diòcesis d’Oriola-Alacant, Sogorb-Castelló, Saragossa, Lleida i Mondoñedo-Ferrol, ha celebrat l’homilia.

El prelat ha insistit: “Déu vol que us ensenye la veritat, encara que alguns no la creguen, encara que em crucifiquen”. Així, ha dit que ha d’anar “a contracorrent” i que no pretén ser políticament correcte, alhora que s’ha tornat a referir, com moltes altres vegades, a les ideologies. “Hi ha ideologies que maten l’home, com la ideologia de gènere, que ho fixa tot en el que decideix l’home i desapareix Déu i la natura”, ha sentenciat, i ha continuat assegurant que aquesta és “la pitjor de totes les ideologies de la història”.

A judici del purpurat, a qui han interromput els fidels unes quantes vegades amb aplaudiments i crits d’ànim, no seria un bon bisbe si callara, perquè és una ideologia “iniqua, destructora”, motiu pel qual ha apel·lat a l’objecció de consciència dels catòlics, “és obligació davant de la llei de Crist”. A parer seu, destrueix la família, “com he de callar!”, alhora que instava els creients a rebel·lar-se, “cal que reaccioneu, no podeu tenir por”.

Etiquetas
stats