Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Enfilall d’irregularitats al centre hospitalari castellonenc

Accés a urgències de l'Hospital General de Castelló

Carlos Navarro Castelló

València —

Adjudicacions anuals amb imports superiors al que estableix el plec, contractacions amb imports trossejats per a sortejar la concurrència pública o altes de treballadors fora de la borsa de treball.

Aquests són només alguns exemples de les irregularitats que hi ha reflectides en l’informe anomenat “incidències detectades a l’Hospital Provincial de Castelló” que va elaborar Rafael Arce, director del centre entre el març del 2014 i el setembre del 2015, a què ha tingut accés eldiario.es.

Arce va registrar aquest document davant de notari perquè considerava que les pràctiques esmentades, fetes durant els anys posteriors a la seua arribada a la gerència, podien ser constitutives de delictes.

De fet, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat, el mateix Arce ha tramés aquest matí l’informe a la Conselleria de Sanitat, que al seu torn l’ha remés a la Fiscalia Anticorrupció perquè l’adjunte, si ho considera oportú, a la denúncia per les 4.713 factures presumptament irregulars per valor de 25 milions d’euros.

L’informe, entre altres aspectes, destaca que l’octubre del 2013 la Conselleria de Sanitat autoritza una disposició complementària de crèdit de 7,3 milions d’euros per a pagar diverses sentències. No obstant això, finalment només es liquida 1,1 milions, i la resta dels diners es destinen a altres finalitats, i actualment encara queda una part d’aqueix deute judicial sense abonar.

A més, l’auditoria financera adverteix que hi ha 29,4 milions d’euros de què no es té constància del registre en les partides d’actiu de despesa.

En matèria de personal, arran d’una denúncia de CCOO el maig del 2014, es destapa la contractació d’un centenar de treballadors amb contractes d’acumulació sense pertànyer a la borsa de treball.

Sobre les contractacions a proveïdors, el text denuncia que no s’hi compleix la Llei de contractes del sector públic. Fins i tot, diu el text, “per als procediments negociats sense publicitat, no hi ha les tres ofertes mínimes exigides per la llei, i s’adjudica amb una sola oferta”.

En aquesta línia, revela l’existència de proveïdors amb volums importants de contractació (351.964 euros del gener al juny del 2014) sense existència d’expedients i tots amb factures inferiors a 18.000 euros. Un altre fet destacat va ser la compra de cinc fotocopiadores, una de les quals mai no ha aparegut.

D’altra banda, “es constata l’existència d’adjudicataris l’import d’operacions anuals dels quals és superior a l’import adjudicat en el plec”. Aquests excessos, “no passen per cap procés de concurrència, ni pressupostos alternatius”, i posa com a exemple el cas del contracte de manteniment de Telecso, una de les principals beneficiades per aquestes contractacions.

Etiquetas
stats